"Ne želim da budem saučesnik"

Antunović saopštio da je napustio URU, iz partije tvrde da je ranije isključen

Iz OO URA Herceg Novi "Vijestima" su kazali da je Antunović iz partije isključen prije par mjeseci, te da su u pitanju "narušeni međuljudski odnosi"

12030 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Herceg Novi (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Herceg Novi (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Potpredsjednik OO Građanskog pokreta URA Herceg Novi, Sreten Antunović saopštio je da je napustio tu stranku, dok iz URA tvrde da je isključen ranije.

Antunović je u saopštenju naveo da URA "učestvuje u procesu pretvaranja Crne Gore u prosrpsku državu".

Takođe je naveo da je ovaj trenutak odbarao "jer predstavlja pravo vrijeme da se pošalje poruka o pravcu u kom se kreće politika Crne Gore".

Iz OO URA Herceg Novi "Vijestima" su kazali da je Antunović iz partije isključen prije par mjeseci, te da su u pitanju "narušeni međuljudski odnosi".

"Originalne ideje URE su bile pravilne. Borba protiv korupcije, bolje i efikasnije vođenje države, političari koji su odgovorni za svoje postupke, politički sistem u kom su građani uvijek na prvom mjestu, a ne samo tokom izborne kampanje. Ali pitanje koje, proteklih nekoliko mjeseci, imam na umu je, da li će uopšte postojati Crna Gora u kojoj ćemo moći da se borimo za ove URA-ine ideje? Plašim se da neće. Dok posmatram URU posljednjih nekoliko sedmica, ne vidim uvažavanje za građane Herceg Novog i kolege članove URE u našem gradu, ne vidim razumijevanje za lokalne probleme i vidim nedostatak vizije za budući razvoj našeg grada", naveo je Antunović.

Dodaje da su se centralizacijom upravljanja iz Podgorice "marginalizovali zvanični organi URE".

"Dodatno, u proteklih nekoliko mjeseci, ne vidim našu partiju kao reformsku snagu u Vladi, niti da postoji bilo kakva komunikacija između centrale partije i samog članstva. Nasuprot, URU vidim kao saučesnika. Mi smo dio Vlade koja ne vjeruje u crnogorsku zastavu i u demokratske principe vladavine prava i građanskog društva. Mi smo dio Vlade kojoj je nevažno da li će naši zakoni biti u skladu sa Evropskom Unijom, zato što naše koalicione partnere nije briga za EU".

Antunović je kazao da "svi znakovi ukazuju na to da je proces pretvaranja Crne Gore u prosrpsku državu ili nekadašnju 27. izbornu jedinicu već otpočeo".

"Neki ljudi i dalje to ne vide i ne osjećaju, ali je neizbježno. Upravo zbog svega navedenog ne želim da budem dio toga. Ne želim da budem saučesnik. I dalje vjerujem da su početne ideje bile pravilne, ali stvaranje boljeg doma ne znači da ga treba uništiti i zapaliti prije toga. Vjerujem u Crnu Goru i vjerujem u ideju moderne, multikulturalne i nezavisne države i u put ka Evropskoj porodici svih naroda. Vjerujem u vrijednosti koje bi URA trebalo da učini snažnijim, a ne da potpomaže njihovo uništavanje. Svojim kolegama želim uspješan rad i nadam se da će ubrzo i sami shvatiti kakvom političkom okruženju pripadaju", navodi se u saopštenju Antunovića.