Crno na bijelo - Može Bokeški: Pravac djelovanja lokalne uprave u Novom mora biti ekološki

"Sada kada je vrijeme da se ponovo obnovi i da se vrati stari sjaj Herceg Novom, neophodno bi bilo da počnemo da razmišljamo u ekološkom pravcu. Naše ribarstvo je od vitalnog značaja za Herceg Novi", kazao je Isaković

3723 pregleda 2 komentar(a)
Crno na bijelo - Može Bokeški, Foto: Crno na bijelo - Može Bokeški
Crno na bijelo - Može Bokeški, Foto: Crno na bijelo - Može Bokeški

Svake godine se u svijetu iskoristi na stotine milijardi plastičnih kesa, od kojih mnoge završe u vodi koju pijemo, u prirodi, u našim morima, na obalama. Akcijom podjele cegara za višekratnu upotrebu čistimo naš grad, saopštila je kandidatkinja za odbornicu koalicije Crno na bijelo – Može Bokeški Sofija Rakonjac prilikom dodjele eko cegera na Gradskoj pijaci u Herceg Novom.

Kandidat za odbornika Milan Isaković tom prilikom istakao je da je ribarstvo od vitalnog značaja za Herceg Novi, i da je to jedan od mnogih razloga zbog čega pravac djelovanja mora biti ekološki.

"Sada kada je vrijeme da se ponovo obnovi i da se vrati stari sjaj Herceg Novom, neophodno bi bilo da počnemo da razmišljamo u ekološkom pravcu. Naše ribarstvo je od vitalnog značaja za Herceg Novi. Mnoge porodice se time bave. Koliko ćemo moći da se odupremo navali plastike na naše more, zavisiće od nas samih“, naveo je Isaković.

Prema riječima kandidata za odbornika Dejana Roganovića, ova koalicija će posebno pažnju usmjeriti ka razvijanju seoskog turizma u Novom.

"Turizam i poljoprivreda svrstani su u strategijske pravce razvoja Crne Gore i odnose se na djelatnosti koje su od izuzetnog značaja za razvoj kako Herceg Novog, tako i čitave države. Svjesni činjenice da bez kvalitetne razvijenosti sela, nema ni kvalitetne turističke ponude, mi u koaliciji odlučni smo da posebnu pažnju posvetimo razvijanju seoskog turizma, a to bi umnogome poboljšalo sumornu sliku naših sela“, kazao je on.

Rakonjac je istakla da svako od građana, na svoj način, može doprinijeti tome da Herceg Novi postane moderan i zelen grad, "Do nas je. Crno na bijelo – Može Bokeški“, zaključila je Rakonjac.