Vuletić: Milačić činjenice mogao provjeriti u javnom registru, Korać nije u odboru od kraja marta

"Sa gnušanjem odbacujemo bilo kakvo dovođenje u vezu “Invest nova” DOO sa činjenicama prezentiranim u tekstu i na grafiku koji je prikazan u javnom saopštenju gospodina Milačića"

14656 pregleda 9 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predjednik Odbora direktora "Invest Nove" Goran Vuletić reagovao je na navode koje je ranije danas iznio predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić.

Milačić je podnio krivične prijave protiv više osoba, među kojima je i Petar Korać, koji je, kako tvrdi Milačić, bio izvršni direktor RZUP-a u vlasništvu Aca Đukanovića i član upravnog odbora Đukanovićeve firme Invest Nova.

Reagovanje Vuletića prenosimo intregralno.

"U svom potpuno poznatom maniru sračunatom na fabrikovanju neistinitih činjenica koje postoje samo u imaginaciji Marka Milačića, navodi se da je gospodin Petar Korać bio član Upravnog odbora “Invest Nove” DOO do 15. Aprila 2021.godine, kada je sklonjen iz Upravnog odbora, dan nakon što je sazvana sjednica Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije sa temom kontrole privatizacije HTP Boke.

Sa gnušanjem odbacujemo bilo kakvo dovođenje u vezu “Invest nova” DOO sa činjenicama prezentiranim u tekstu i na grafiku koji je prikazan u javnom saopštenju gospodina Milačića.

Datum koji se pominje u tekstu – 15.04.2021.godine je datum kada su izmjene statuta i organizacije “Invest Nova” DOO registrovane u Centralnom registru privrednih subjekata 15.04.2021.godine, a isključivo radi blagovremenog usklađivanja sa Zakonom o privrednim društvima, što je zakonska obaveza.

Petar Korać nije bio u Odboru direktora “Invest Nova” DOO koji je izmijenjen 30.03.2021.godine.

Dakle, niti je promjena članova Odbora direktora “Invest Nova” DOO koja registrovana 15.04.2021.godine bilo kako vezan za gospodina Petra Koraća niti je bilo kako vezano za bilo koju drugu informaciju, a pogotovo ne za kupovinu zemljišta između firmi sa kojima Invest Nova DOO nema nikakve veze, već je isključivo vezano za ispunjavanje zakonskih obaveza.

Da je namjera gospodina Milačića bila da iznese tačne činjenice, a ne da se beskrupulozno Invest Novu DOO i jednog od vlasnika Invest Nove DOO dovede u vezu sa poslovima koji nikako nijesu vezani ni za društvo ni za vlasnike, gospodin Marko Milačić je činjenice mogao provjeriti u javnom registru. Ovako, ove činjenice postoje samo imaginarno, u zamisli gospodina Milačića. Ako iznošenje neistinitih imaginarnih činjenica bude nastavljeno i navedena informacija ne bude ispravljena, svoju zaštitu tražićemo na sudu", piše u reagovanju Vuletića.

Bonus video: