"POGRIJEŠILI KADA SU ODLUČIvali o NEUČESTVovanju NA IZBORIMA"

Konjević: Rasformiraćemo odbor u Herceg Novom

“Radi se se lošoj procjeni Opštinskog odbora koji je donio pogrešnu odluku i mi smo sada, shodno Statutu partije, odlučili da formiramo novi odbor", kazao je Konjević 

21353 pregleda 204 reakcija 104 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) u Herceg Novom pogriješio je kada je donio odluku o neučestvovanju na lokalnim izborima i biće rasformiran, saopštio je predsjednik SDP Raško Konjević.

On je kazao da se radi se o lošoj procjeni Opštinskog odbora, koju pravdaju epidemiološkom situacijom.

“Radi se se lošoj procjeni Opštinskog odbora koji je donio pogrešnu odluku i mi smo sada, shodno Statutu partije, odlučili da formiramo novi odbor", kazao je Konjević u emisiji "Press plus" na Televiziji A1.

Konjević je rekao da su opštinski odbori SDP-a nadležni za odluke o izlasku na lokalnim izborima.

Prema njegovim riječima, SDP nije imao nijednog razloga da bježi od izbornog rezultata u Herceg Novom.

Komentarišući optužbe nekadašnjeg poslanika Pokreta za promjene Nikole Bajčetića da, kao tadašnji ministar unutrašnjih poslova, snosi odgovornost za zatašnjavanje njegovog prebijanja 2015. godine ispred Skupštine Crne Gore, Konjević je rekao tu nema njegove odgovornosti.

"Nijesam bio nadležan po zakonu, tako da ne postoji moja odgovornost", kazao je Konjević.

On je dodao da ne spori da je u slučaju Bajčetića došlo do prekomjerne upotrebe sile.

Upitan da li zna ko su bili policajci koji su angažovani na razbijanju opozicionih protesta ispred Skupštine 2015. godine, Konjević je rekao da su "mnogi koji su tada bili angažovani - danas visoki funkcioneri Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije".

Preporučujemo za Vas