Kovačević: Logično je da predsjednik Opštine bude iz koalicije Za budućnost Nikšića, a to bi trebalo da budem ja...

Sjednica na kojoj će biti izabran novi predsjednik Opštine biće održana u najkraćem zakonskom roku

19339 pregleda 739 reakcija 69 komentar(a)
Kovačević, Foto: Luka Zeković
Kovačević, Foto: Luka Zeković

Nakon što je za predsjednika nikšićke Skupštine izabran kandidat koalicije Mir je naša nacija, logično je da predsjednik Opštine bude iz koalicije Za budućnost Nikšića, saopštio je nosilac te liste Marko Kovačević.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine verifikovani su mandati odbornicima, a za predsjednika parlamenta izbabran je potpredsjednik nikšićkog odbora Demokrata Nemanja Vuković.

”Kandidat za predsjednika Skupštine opštine izabran je iz redova koalicije Mir je naša nacija, pa se nameće logičan zaključak da će predlog za predsjednika Opštine ići iz redova naše koalicije Za budućnost Nikšića, a što bi trebalo da budem ja, ukoliko kolege tako odluče”, rekao je Kovačević novinarima nakon sjednice Skupštine.

Sjednica na kojoj će biti izabran novi predsjednik Opštine biće održana u najkraćem zakonskom roku.

„O terminu nove sjednice dogovorićemo se odmah kako bi ispoštovali građane koji su birali promjene na izborima 14. marta”, rekao je Kovačević.

Potpredsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Marko Burić, rekao je da će odbornici koalicije Evropski tim za Nikšić biti konstruktitvna opozcija koja je spremna za svaki vid saradnje koji doprinosi dobru tom gradu.

”Kao što smo i tokom kampanje slali pozitivne poruke tako će i naš odnos tokom ovog mandata biti pozitivan i u interesu svih građana. Učinili smo mnogo za Nikšić dok smo vršili vlast u prethodnom periodu i grad se razvijao velikom brzinom”, rekao je Burić.

Kako je istakao, oni očekuju da svi zajedno budu posvećeni i dalje evropskom razvoju Nikšića, koji zaslužuje da stane rame uz rame sa nekim razvijenim evropskim gradovima.

”Evropski tim za Nikšić i naš klub odbornika koji će brzo biti formiran, djelovaće isključivo u tom pravcu, sa konstruktivnim idejama i kritikama, a očekujemo demokratsku i fer atmosferu kao što je najavio novi predsjednik Skupštine opštine”, rekao je Burić.

Na izborima 14. marta Koalicija Za budućnost Nikšića, koju predvodi Demokratski front, dobila je 11 mandata, a deset koalicione liste Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić, na čelu sa Demokratama i jedan Crno na bijelo-Može Nikšić.

Koaliciji Evropski tim za Nikšić, koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS), pripalo je 18 mandata.

Narodni pokret Miodraga Davidovića Za vaskrsenje Nikšića ima jedan odbornički mandat.