Radman: Hrvatska ne zaboravlja pomoć nakon zemljotresa, građanima CG ćemo isporučiti 10 hiljada doza vakcina

"Želimo da unaprijedimo saradnju sa svim partnerima, posebno sa susjedima kao što je Hrvatska, sa kojom inače imamo izuzetnu saradnju u svim oblastima. Nadam se da ćemo u budućnosti, u duhu evropske agende, bilateralnim putem i formiranjem Komisije riješiti i pitanje Prevlake", rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić

12237 pregleda 149 reakcija 18 komentar(a)
Radman i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Radman i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Hrvatska ne zaboravlja pomoć koju ste nam uputili nakon razornog zemljotresa koji je zadesio Petrinju i njenu okolinu, saopštio je ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

Iz Vlade je saopšteno da je Krivokapić, danas u Vili Gorica dočekao Radmana.

"Prenosim vam i ličnu zahvalnost i pozdrave vašeg kolege, a našeg premijera Andreja Plenkovića. U duhu dobrosusjedstva i najboljih želja, Hrvatska će građanima Crne Gore vrlo brzo isporučiti 10 hiljada doza vakcina", naglasio je Radman.

U saopštenju se navodi da je "Krivokapić izrazio zahvalnost zbog solidarnosti koju je Hrvatska pokazala prema Crnoj Gori, opredjelivši deset hiljada doza vakcina".

"Nadam se da će obje države i region što prije izaći iz krize koja je izazvana pandemijom COVID-19, te da će nastupajuća ljetnja sezona biti dovoljno uspješna za obje države čije ekonomije su strateški naslonjene na turizam", istakao je Krivokapić.

On je dodao da je i ranije navodio prošlogodišnji primjer hrvatske turističke privrede, kao model kako Crna Gora mora i može da privređuje u novonastalim okolnostima.

"Želimo da unaprijedimo saradnju sa svim partnerima, posebno sa susjedima kao što je Hrvatska, sa kojom inače imamo izuzetnu saradnju u svim oblastima. Nadam se da ćemo u budućnosti, u duhu evropske agende, bilateralnim putem i formiranjem Komisije riješiti i pitanje Prevlake", rekao je Krivokapić.

Iz Vlade je saopšteno da je Krivokapić upoznao hrvatskog ministra i sa prioritetima u pristupnim pregovorima kao i sa komplikacijama koje su nastale prilikom izmjena tužilačkih zakona, a koje su bile inicirane od strane parlamentarne većine, sa ciljem da Crnu Goru dovedu do što bržeg zatvaranja poglavlja 23 i 24.

"U tom pravcu očekujemo i pomoć Republike Hrvatske, kako bi Crna Gora postala sljedeća članica EU, a naše vrijednosti bile sastavni dio evropskih vrijednosti", naglasio je Krivokapić.

Radman je rekao da je Hrvatska spremna da sa Crnom Gorom podijeli sva svoja pregovaračko – pristupna ekspertska iskustva, naročito u dijelu koja se tiču poglavlja 23 i 24.