Milačić: Deveti maj je dan naše pobjede, Herceg Novi dobija novu i zrelu političku snagu

"Koalicija Pravi Novi – Sloboda u našim rukama brani Crnu Goru. Mi volimo Crnu Goru, a ovaj koji navodno brani Crnu Goru je poharao Crnu Goru"

8112 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Deveti maj je dan naše pobjede i Herceg Novi dobija novu, čistu, pravu i zrelu političku snagu koja je odavno bila potrebna ovom gradu, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

On je povodom lokalnih izbora u Herceg Novom sa koalicijom "Pravi Novi - Sloboda u našim rukama" održao završnu konvenciju uoči lokalnih izbora koji se održavaju 9. maja u Herceg Novom.

Tom prilikom okupljenima su se obratili i kandidati za odbornike Ljiljana Bojanić, Marela Savić, Željko Bogdanović i Žaklina Vukčević.

"Mi kroz našu ideju predstavljamo velike umove i mi smo njihovi portparoli, mi predstavljamo Njegoša, Svetog Petra Cetinjskog, najveće umove našeg naroda. Zbog toga moramo biti mudri i zreli. A kada tome dodamo da smo sada napokon preuzeli vođenje države imamo i veću odgovornost. Ne volim i ne želim da slušam svađe, razmirice, sitne poštapalice između političkih subjekata, jer to nije na nivou istorijskog zadatka", kazao je Milačić.

Istakao je da je ideja Prave Crne Gore ideja slobodne, prosperitetne, demokratske Crne Gore, "ali one Crne Gore koja se nikada, ni po koju cijenu, ni po cijenu života neće odreći svog bića"

"To je Prava Crna Gora. Ali to nije dovoljno. Nakon 30. avgusta uz očuvanje našeg bića mi moramo da uložimo sve što znamo da donesemo prosperitet ovom gradu i ovoj zemlji", saopštio je on.

On se, kako se navodi u saopštenju, obratio i predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, koji je dan ranije bio u posjeti Herceg Novom.

"Niko ovdje ne želi, a to je svakom dobronamjernom jasno, da proguta bilo kakav građanski karakter države, naprotiv, mi upravo ovdje u Herceg novom i na svakom mjestu u Crnoj Gori želimo da spriječimo njegovo i njihovo zatiranje, ne građanskog ili biko kakvog karaktera Crne Gore, nego uopšte Crne Gore. Mi branimo Crnu Goru. Prava Crna Gora brani Crnu Goru. Koalicija Pravi Novi – Sloboda u našim rukama brani Crnu Goru. Mi volimo Crnu Goru, a ovaj koji navodno brani Crnu Goru je poharao Crnu Goru. Ovaj koji sada iz Herceg Novog brani Crnu Goru, Đukanović, on je poharao i nezakonito, sa svojim kumom i svojom partnerima, opljačkao Lušticu. Da li na to misli Đukanović kada govori da brani Herceg Novi? Kada Đukanović kaže da brani Herceg Novi on je pomalo i u pravu. Brani Herceg Novi, ali onaj dio Novog koji je nezakonito oljačkao. Mi to nećemo dozvoliti", kazao je Milačić.

Kandidatkinja za odbornicu Ljiljana Bojanić kazala je da je "izuzetno ponosna na mladi svijet koji je zajedno sa nama"

"Ponosna sam zato što ste izabrali pravi put, porodične tradicije, znanja, napretka. Djeco, vi jeste bogatstvo ovog grada, i treba to da ostanete. Vaše je da učite, da se obrazujete. Znanje je sve ono što će vam donijeti prosperitet i dobitak. Znanje je sve! Znanje donosi nove ideje, nove šanse, nove prilike, bogatstvo, prvo duhovno, a zatim i materijalno. Znanje vam donosi mogućnosti i prilike, a preko vas i ovom gradu. Želim da vam uzor i vodilja budu ljudi koji su ostavili trag u kulturi, istoriji, arhitekturi ovog grada. Želim da kada odete da se obrazujete, da se u Novi vratite i kao mnoge generacije prije vas pokažete koliko volite ovaj grad", saopštila je ona na završnoj konvenciji.

Kandidatkinja za odbornicu Marela Savić poručila je građanima Novog, između ostalog, da broj tri, pod kojim se nalazi njihova koalicija, predstavlja promjene, odgovorne, predane i posvećene ljude koji su spremni i žele da čine dobro za svoje sugrađane i Herceg Novi.

Tom prilikom je govorio i kandidat za odbornika Željko Bogdanović i poručio da "niko od nas nije mogao da bira gdje će biti rođen, ali svi možemo da biramo gdje ćemo da živimo, gdje ćemo stvarati naše porodice, gdje ćemo da volimo, gdje ćemo da radimo, gdje ćemo da ostarimo"

"Taj izbor za moju porodicu je davno napravljen, to je Herceg Novi. Zato vas pozivam da glasamo za pravi Novi – Sloboda u našim rukama, da zaokružimo broj 3 koji nam je dat kao Sveto trojstvo. Broj 3, sloboda, istina, pravda", kazao je Bogdanović.

Prisutnima se obratila i kandidatkinja za odbornicu Žaklina Vukčević i poručila da se na njihovoj listi nalaze Novljani, njihovi sugrađani, "koji će da rade na ovom programu, da vrate Novom sjaj koji je nekada imao i kojeg se mi stari Novljani rado sjećamo"

"Zato 9. maja zaokružite broj 3. Ovaj broj nismo slučajno dobili. Ovo je broj koji nas je ujedinio u litijama, ovo je broj koji je sačuvao naše svetinje. Nema toga čovjeka koji nije podigao tri prsta. Uradimo to, 9. maja! Zaokružimo broj 3. Pravi Novi – Sloboda u našim rukama", zaključila je Vukčević.

Skupom su prekršene aktuelne mjere Ministarstva zdravlja protiv širenja koronavirusa.

Aktuelnim mjerama koje važe od 30. aprila do 7. maja zabranjena su javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umjetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije osim stručnih, naučnih, radnih i službenih aktivnosti, uz poštovanje propisanih mjera.

Izuzetak su djelatnosti u oblasti kulture koje podrazumijevaju istovremeno prisustvo više osoba u istom prostoru (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije) mogu da rade do 22.00 časa, uz poštovanje Preporuka za bioskope i Preporuka za kulturne manifestacije koje je izradio Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Bonus video: