Đukanović: Utihnuli oni koji su udarali na Crnu Goru, nema na Hepiju "bitke za Herceg Novi"

Lider DPS-a kazao da se "protivnicima Crne Gore" mora pokazati da politika koju ta partija zastupa dobija sve veću podršku

14327 pregleda 84 reakcija 84 komentar(a)
Đukanović, Foto: Evropski tim za Nikšić
Đukanović, Foto: Evropski tim za Nikšić

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da u Herceg Novom svi do jednoga, koji odgovorno misle o Crnoj Gori, njenoj nezavisnosti, građanskom karakteru i evropskoj budućnosti moraju izaći na izbore i dati svoj glas za tu politiku.

"Mora da nas bude što više. Mora da nas bude više nego ikad, moramo da pokažemo protivnicima Crne Gore da ova politika dobija sve veću podršku,” kazao je Đukanović, kako je saopšteno iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Kazao je da su u susret izborima u Nikšiću bili suočeni sa "gromoglasnom, prljavom kampanjom" iz Beograda.

"Sjetite se prizivanja katastrofe Demokratske partije socijalista u Nikšiću, a Demokratska partija socijalista je porasla, i osvojila 40% glasova. Dakle, je li 40% glasova malo da osvoji jedna partija na političkoj sceni? Je li to rezultat kojem će skinuti kapu svako demokratsko društvo u Evropi, svako?”

Đukanović je istakao da je tada takvoj politici u Nikšiću rečeno - stop, jer se "ne može tako udarati na Crnu Goru", te istakao da takvu poruku moraju poslati i iz Herceg Novog.

"Oni koji su mislili da će u Nikšiću da ostvare sjajan rezultat su izgubili ni manje ni više nego 30% za svega nekoliko mjeseci. Na parlamentarnim izborima imali su 18 hiljada, govorim o Frontu sa podrškom Beograda, na lokalnim izborima imali su 12 hiljada. Dakle, kao što vidite malo su utihnuli, nema na Happy-ju bitke za Herceg Novi. Nema,” zaključio je predsjednik DPS-a u svom izlaganju.

Završnom tribinom u Herceg Novom su prekršene aktuelne mjere Ministarstva zdravlja protiv širenja koronavirusa.

Aktuelnim mjerama koje važe od 30. aprila do 7. maja zabranjena su javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umjetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije osim stručnih, naučnih, radnih i službenih aktivnosti, uz poštovanje propisanih mjera.

Izuzetak su djelatnosti u oblasti kulture koje podrazumijevaju istovremeno prisustvo više osoba u istom prostoru (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije) mogu da rade do 22.00 časa, uz poštovanje Preporuka za bioskope i Preporuka za kulturne manifestacije koje je izradio Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Bonus video: