Bečić: Istorijska pobjeda, DPS i cjelokupna opozicija na istorijskom minimumu

Nosilac liste “ Ni lijevo, ni desno - pravac Novi” Stevan Katić kazao je da "Demokratska partija socijalista nestaje sa političke scene".

35394 pregleda 868 reakcija 69 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Lider Demorkata Aleksa Bečić je kazao da se desilo nekoliko istorijskih momentata na izborima u Herceg Novom.

On je pojasnio da politički subjek na čijem je čelu je na istorijskom maksimumu, a opozicija na istorijskom minimumu.

"Ovo je ubjedljiva pobjeda, ne samo Herceg Novog, nego u istorijskom višepartizmu. Naš politički subjekt je na istorijskom maksimumu, 80 na prema 20 odsto je odnos vlasti naspram opozicije. To je najubjedljivija pobjeda ne samo u Herceg Novom već u istoriji višepartizma. Istorijski je i što je i naša lista imala više glasova nego cjelokupna opozicija okupljena oko DPS-a.

Lider Demorkata Aleksa Bečić saopštio je rezultate na 100 odsto obrađenih glasačkih listića.

""Ni lijevo ni desno, pravac Novi" ima oko 28 odsto podrške što je rast oko 40 odsto u odnosu na parlamentarne izbore. Imaćemo 10 odborničkih mandata. DPS i SD je u avgustu su imali 27 odsto a sada imaju 22 odsto što je kontinuitet ozbiljnog pada podrške, odnosno osam mandata. Koalicija "Za budućnost Novog" je imala u avgustu 44 odsto podrške a sada oko 19 odsto podrške odnosno sedam mandata. URA će imati dva mandata, Prava Crna Gora jedan mandat a Novska lista je osvojila 19 odsto odnosno sedam mandata. Obećali smo građanima da ćemo biti najjača izborna lista i smatram da je to dobro za Crnu Goru u cjelini, jer jača politika centra, čistine i moralne obnove Crna Gora", rekao je Bečić.

Nosilac liste “ Ni lijevo, ni desno - pravac Novi” Stevan Katić kazao je da "Demokratska partija socijalista nestaje sa političke scene".

"Neka se raduje Herceg Novi i čitava Crna Gora", rekao je Katić.

"Rezulatat je veći kad vidite protiv čega smo se borili, od centara moći, organizovanih grupa, i sve te prljave kampanje”, kazao je Katić.

Istakao je da je Herceg Novi zadao posljednji udarac diktatorskom režimu.

Lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, je u Herceg Novi povodom lokalnih izbora došao službenim automobilom koji koristi kao predsjednik Skupštine.

službeno vozilo
foto: Alisa Hajdarpašić

Najmanje tri službena automobila bila su parkirana ispred izbornog štaba koalicije "Ni lije, ni desno. Pravac Novi".

Unutar i ispred izbornog štaba koalicije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" kršene su epidemiološke mjere donijete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Bonus video: