BS: To je simbol koji nas uvijek podsjeća ko smo, šta smo i odakle smo

"Pod ovom zastavom naše ime je ozvaničeno i sa ovom zastavom odbranili smo svoj identitet, ali i učestvovali u stvaranju najdragocjenijih vrijednosti"

2392 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Bošnjačka stranka
Ilustracija, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) čestitala je Dan bošnjačke nacionalne zastave.

"Bošnjačka zastava, kao simbol i pečat bošnjačkog naroda je neizostavni element identiteta, folklora i svih važnih nacionalnih osobenosti Bošnjaka", navodi se u saopštenju.

Iz BS ističu da je današnji dan - 11. maj praznik koji objedinjuje sve Bošnjake svijeta, šaljući poruku jedinstva, sloge i nacionalnog ponosa.

Oni dodaju da u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, bošnjačka zastava danas zauzima mjesto u svim institucijama u opštinama gdje u značajnijem broju žive pripadnici bošnjačke zajednice.

"To je simbol koji nas uvijek podsjeća ko smo, šta smo i odakle smo. Pod ovom zastavom naše ime je ozvaničeno i sa ovom zastavom odbranili smo svoj identitet, ali i učestvovali u stvaranju najdragocjenijih vrijednosti", kazali su.

Iz BS su istakli da je u Crnoj Gori, bošnjačka nacionalna zastava i simbol obnove nezavisnosti Crne Gore, učlanjenja u NATO savez, stvaranja multinacionalnog, multivjerskog i ravnopravnog društva.

Bonus video: