Carević i NSD zovu na sastanak Demokrate, SNP, PzP i Pravu: Raščistiti sve eventualne probleme

"Smatramo veoma važnim da pored predsjednika političkih subjekata ovom sastanku treba da prisustvuju svi odbornici koji čine većinu u lokalnom parlamentu, a posebno odbornici koji su potpisali inicijativu za odlaganje sjednice, kako bi uzeli učešće i iznijeli svoj stav o problemima u funkcionisanju lokalne vlasti"

16840 pregleda 352 reakcija 19 komentar(a)
Carević, Foto: Vuk Lajović
Carević, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević i odbornici Nove srpske demokratije (NSD) uputili su poziv predstavnicima Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije (SNP), Pokreta za promjene (PzP) i Prave Crne Gore da dođu sjutra u podne na prošireni sastanak koalicije kako bi se rasčistili svi eventualni problemi u funkcionisanju lokalne vlasti.

To je "Vijestima" potvrđeno u NSD.

Sjednica Skupštine Opštine (SO) Budva danas je odložena na zahtjev 11 odbornika iz redova Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene i Prave Crne Gore zbog, kako je rečeno, nerješavanja nagomilanih problema.

"Imajući u vidu da je 11 odbornika političkih subjekata Demokrate, SNP, PZP i Prave CG u Skupštini Opštine (SO) Budva danas podnijelo Inicijativu za odlaganje 8. sjednice SO Budva čije je održavanje bilo zakazano za isti dan i u kojoj su navedene određene zamjerke u funkcionisanju lokalne vlasti, ovim putem Vam upućujemo poziv za sastanak svih koalicionih partnera koji su formirali vlast nakon izbora održanih 30. avgusta 2020. godine. Smatramo veoma važnim da pored predsjednika političkih subjekata ovom sastanku treba da prisustvuju svi odbornici koji čine većinu u lokalnom parlamentu, a posebno odbornici koji su potpisali inicijativu za odlaganje sjednice, kako bi uzeli učešće i iznijeli svoj stav o problemima u funkcionisanju lokalne vlasti", navodi se u dopisu.

Dopis
Dopisfoto: Vuk Lajović

Dodaje se da je "redovno funkcionisanje lokalnog parlamenta u najboljem interesu građana Budve jer su pred nama važne odluke koje treba da usvojimo, a nastupajuća turistička sezona od lokalne uprave zahtijeva punu posvećenost i angažovanje svih raspoloživih resursa lokalne uprave".

"Vjerujemo da je predloženi sastanak najbolji okvir postizanja političkog dogovora i rješavanja svih eventualnih problema u funkcionisanju lokalne vlasti, a da lokalni parlament mora da zadrži okvir djelovanja u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i podzakonskim aktima", navodi se u dopisu.

Predložili su da se sastanak održi sjutra u 12 časova u sali SO Budva.

Bonus video: