DF: Katnić povlačio poteze prema onima kojih se odrekne Đukanović, postao privatni tužilac i batina u njegovim rukama

"U zemlji koja je rekorder po broju neriješenih ubistava i predstavlja centar okršaja najjačih kriminalnih klanova u Evropi, SDT je igralo ulogu Đukanovićeve inkvizicije za političke protivnike bivše vlasti, a razni Belivuci, Keljmendiji i slični su postali počasni građani", kazali su iz DF

17319 pregleda 301 reakcija 37 komentar(a)
Lideri Demokratskog fronta, Foto: Luka Zeković
Lideri Demokratskog fronta, Foto: Luka Zeković

Nikakvi navodi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) o procesuiranju više od 100 članova Demokratske partije socijalista i njihovih satelita ne mogu popraviti ružnu sliku koju je o sebi prethodnih godina stvorio vrh tužilačke organizacije. Ovo partijsko tijelo Mila Đukanovića može jedino da mjeri svoje učinke upravo prema direktivama koje dobija iz DPS-a, kazali su iz Demokratskog fronta.

Iz ovog političkog saveza reagovali su na saopštenje SDT da su od osnivanja podigli optužnice protiv 111 pripadnika DPS, a samo jednu protiv pripadnika ranije opozicione partije

Oni su čestitali građanima Crne Gore izglasavanje tužilačkog zakona i istakli da je jučerašnji dan biti zlatnim slovima upisan u knjigu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Više je nego jasno da je Milivoje Katnić, u odnosu na prethodnu vlast, povlačio poteze samo prema onim frakcijama u DPS-u i pojedincima kojih se odrekne predsjednik Crne Gore. Time je Katnić odabrao stranu i postao Đukanovićev privatni tužilac i batina u njegovim rukama, a ne tužilac države Crne Gore", piše u reagovanju.

Tvrde da su uspjesi Glavnog specijalnog tužioca u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije takvi da nijedna velika afera "u koju je upletena Prva familija nije bila ni procesuirana, a da ne govorimo o tome da je dobila sudski epilog."

"U zemlji koja je rekorder po broju neriješenih ubistava i predstavlja centar okršaja najjačih kriminalnih klanova u Evropi, SDT je igralo ulogu Đukanovićeve inkvizicije za političke protivnike bivše vlasti, a razni Belivuci, Keljmendiji i slični su postali počasni građani. Prema tome, predstave za javnost gdje su prema "otpisanim" pripadnicima DPS-a bile preduzete određene mjere, nije ništa drugo do jeftino pravdanje za katastrofalno stanje u tužilaštvu", kazali su iz DF.

Navode da se Katnić tim akcijama, između ostalog, želio pravdati progon i montirane sudske procese protiv lidera opozicije.

"Ova naknadna elaboracija SDT je samo dodatna optužnica koju sam protiv sebe piše Milivoje Katnić. Baš iz tog razloga, izmjene tužilačkog zakona će donijeti neophodne promjene bez kojih Crna Gora stoji u mjestu. Tužioci će postati slobodni i nepristrasni profesionalci, ali će prvo morati da pročiste i proluftiraju vlastitu kuću, a onda odlučno povesti bitku protiv kriminala. Prvi korak koji moramo napraviti na putu uspješne borbe je da naše ukupno pravosuđe oslobodimo od „trulih dasaka”", zaključili su iz DF.

Bonus video: