Bratić: Zajedno uspostavljamo bolje i prisnije odnose sa Srbijom

Ona se tokom prvog dana posjete sastala sa prvim potpredsjednikom Vlade Srbije i ministrom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem i tom prilikom su razgovarali, između ostalog, i o mogućim projektima pokretanja zimskih i ljetnjih edukativnih kampova, te o načinima unapređenja dosadašnje univerzitetske saradnje, za koju postoje šire mogućnosti

6067 pregleda 25 reakcija 24 komentar(a)
Bratić i Ružić, Foto: Gov.me
Bratić i Ružić, Foto: Gov.me

Uvjerena sam da, dijeleći kulturni prostor, dijelimo kolosalno bogatstvo koje, zajedno, moramo njegovati i štititi, poruka je ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić nakon zvanične posjete Srbiji.

Ona se tokom prvog dana posjete sastala sa prvim potpredsjednikom Vlade Srbije i ministrom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem.

Ovom prilikom se razgovaralo o dostignutom nivou saradnje u oblasti prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, značaju bilateralne saradnje, i mogućnostima preduzimanja zajedničkih aktivnosti od obostranog interesa u okviru multinacionalnog projekta SEEIST, mogućim projektima pokretanja zimskih i ljetnjih edukativnih kampova, te o načinima unapređenja dosadašnje univerzitetske saradnje, za koju postoje šire mogućnosti.

Bratić na sastanku sa Ružićem
Bratić na sastanku sa Ružićemfoto: Gov.me

Ružić je ministarku upoznao sa djelovanjem njegovog resora tokom izazovnog vremena pandemije koronavirusa, tokom koje je dinamika zajedničkog djelovanja u određenim oblastima bila nešto usporena, ali se danas oporavlja.

On je govorio i o značaju sveobuhvatnog sagledavanja tema od zajedničkog interesa posebno ističući naučno-tehnološki razvoj.

"Bez tehnološkog razvoja u vremenu četvrte industrijske revolucije nema progresa, zato u tom smislu treba podići nivo saradnje", kazao je Ružić.

Bratić je, tokom obraćanja medijima, kazala da je posjeta zemlji koja je Crnoj Gori, i u istorijskom i kulturološkom smislu, prijateljska i bratska, naročita čast i zadovoljstvo.

"Istovremeno, želim da se zahvalim našim prijateljima iz Vlade Srbije na srdačnom dočeku i uvažavanju koje je obostrano, ali i na prilici da zajedno uspostavljamo bolje i prisnije odnose", saopštila je ona.

Bonus video: