"za dobro svih građana obje zemlje"

Bratić i Popović: Nastaviti sa intenzivnijom saradnjom dvije zemlje

Bratić je poručila da je tehnološki razvoj izuzetno važan i da treba raditi, u punom kapacitetu, na osnaživanju saradnje i partnerstva u okviru pomenutih oblasti

5666 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Bratić i Popović, Foto: Gov.me
Bratić i Popović, Foto: Gov.me

Crna Gora i Srbija treba da nastave sa intenzivnijom saradnjom za dobro svih građana obje zemlje, poručeno je na sastanku ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić sa ministrom bez portfelja Vlade Srbije zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj, Nenadom Popovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Bratić se sastala sa Popovićem u nastavku svoje zvanične posjete Srbiji.

“Sagovornici su usaglasili da treba nastaviti sa intenzivnijom saradnjom za dobro svih građana obje zemlje”, kaže se u saopštenju.

Popović je rekao da se nada da će posjeta Bratić biti početak njihove saradnje a, kako je naveo, prirodno je da ona bude prijateljska i bratska.

Tokom sastanka, kako se navodi, razmotrene su mogućnosti poboljšavanja saradnje dvije zemlje u razvoju inovacija i digitalizacije.

Bratić i Popović
foto: Gov.me

“Popović je Bratić upoznao sa novim i inventivnim projektima inovacione djelatnosti Srbije, progresom koji je zabilježen na planu digitalizacije, inžinjerstva i visoke tehnologije i, ovom prilikom, ponudio bilateralnu saradnju”, rekli su iz Vlade.

Bratić je poručila da je tehnološki razvoj izuzetno važan i da treba raditi, u punom kapacitetu, na osnaživanju saradnje i partnerstva u okviru pomenutih oblasti.

Iz Vlade su kazali da su tema sastanka bili i projekti za visoke tehnologije i inovacije u oblasti medicine.

“U tom smislu pomenut je SEEIIST, jedan od najozbiljnijih i najznačajnijih međunarodnih projekata u ovoj sferi na kome, pored ostalih partnerskih država, uspješno sarađuju Crna Gora i Srbija”, dodaje se u saopštenju.