DPS Cetinje: Nova crnogorska demokratija pokazala svoje pravo lice

Iz DPS-a su ocijenili da dok se slobodarski svijet ujedinjuje i staje na put povampirenom fašizmu, crnogorska vlast pokušava, kako su kazali da "pljune po herojima sa Pljevalja, Kupresa, Vilića Guvna, Neretve i Sutjeske"

7823 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Najavom da će zbog navodne zloupotrebe učenika u političke svrhe biti pokrenut disciplinski postupak protiv nastavnice Sanje Vujović, "nova crnogorska demokratija" pokazala je svoje pravo lice, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Iz cetinjskog odbora DPS-a kazali su da je pravo lice "nove crnogorske demokratije" oličeno u ideološkim sljedbenicima fašista "Draže, Baja, Pavla i popa Mace".

Iz DPS-a su ocijenili da dok se slobodarski svijet ujedinjuje i staje na put povampirenom fašizmu, crnogorska vlast pokušava, kako su kazali da "pljune po herojima sa Pljevalja, Kupresa, Vilića Guvna, Neretve i Sutjeske".

"Po besmrtnim herojima Lovćenskog partizanskog odreda, Prve i Četvrte proleterske. Po onih pet hiljada boraca i 1,4 hiljade poginulih. Po 49 narodnih heroja i po Gradu heroju. Ovoga puta im jasno i glasno poručujemo da neće proći", kaže se u saopštenju.

Cetinje će, kako su poručili iz lokalnog DPS-a, uvijek, kao i do sada, nastaviti da poštuje sve velike žrtve narodnooslobodilačke borbe koje su nas dovele do pobjede i slobode.

"Bilo je i ostaće slobodarsko i antifašističko", navodi se se u saopštenju.

Bonus video: