poslanik dps o odluci da vcg ne šalje vod u misiju kfor

Bošković: Vlada pokazala da je talac retrogradne politike DF

„Zabrinjavajuće je što vladajuća većina na to pristaje zarad pukog preživljavanja ove nesposobne i po Crnu Goru pogubne Vlade, iako su početkom septembra potpisali papir u kojem su se obavezali da će poštovati međunarodno preuzete obaveze naše zemlje“, smatra Bošković

8112 pregleda 136 reakcija 41 komentar(a)
Bošković, Foto: Boris Pejović
Bošković, Foto: Boris Pejović

Odluka da Vojska Crne Gore (VCG) ove godine ne šalje vod u misiju KFOR-a na Kosovu, još jednom potvrđuje da je Vlada talac retrogradne politike Demokratskog fronta (DF), ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista i bivši ministar odbrane, Predrag Bošković.

Iz Ministarstva odbrane ranije je saopšteno da VCG ove godine neće slati pješadijski vod u misiju KFOR-a na Kosovu zbog situacije izazvane virusom COVID 19 i restrikcijama u budžetu.

Bošković je agenciji MINA kazao da se tom odlukom još jednom potvrđuje da je Vlada, a time i država, talac retrogradne politike DF-a.

„Koja ne baštini ključne vrijednosti na kojima počiva evropska i evroatlantska Crna Gora“, dodao je Bošković.

Prema njegovim riječima, taj njihov pravac je odavno poznat i nije ništa novo.

„Zabrinjavajuće je što vladajuća većina na to pristaje zarad pukog preživljavanja ove nesposobne i po Crnu Goru pogubne Vlade, iako su početkom septembra potpisali papir u kojem su se obavezali da će poštovati međunarodno preuzete obaveze naše zemlje“, smatra Bošković.

On je ocijenio da će „takvo urušavanje teško stečenog kredibiliteta kod naših partnera imaće dugoročne posljedice po međunarodnu poziciju Crne Gore“.

„Sve više se potvrđuje činjenica da je vladajućoj većini to i cilj“, zaključio je Bošković.