Jelsta: Nordijske države podržavaju integraciju Crne Gore u EU

Bečić je, kako se navodi, pozdravio činjenicu da Norveška prepoznaje važnost integracije zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju i upoznao sagovornika sa ključnim spoljnopolitičkim odrednicama nove parlamentarne većine

3960 pregleda 0 komentar(a)
Jelsta i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Jelsta i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Norveška i susjedne nordijske države podržavaju Crnu Goru u procesu evropskih integracija, poručio je norveški ambasador Jorn Jelsta na sastanku sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Jelsta je pohvalio pregnuća Bečića u pravcu konsolidacije društva i naveo da je uvjeren da će svojim kapacitetom ohrabriti dalju koheziju.

„U tom kontekstu, on se osvrnuo na iskustvo nordijskog regiona i naglasio otvorenost Norveške i susjednih nordijskih država da i dalje podržavaju našu zemlju u procesu evropskih integracija“, kaže se u saopštenju.

Bečić je ocijenio da su odnosi dvije zemlje dodatno ojačani kroz NATO partnerstvo.

„On je izrazio spremnost i interesovanje u pravcu jačanja i intenziviranja političkog dijaloga na najvišem nivou“, kaže se u saopštenju.

Bečić je, kako se navodi, pozdravio činjenicu da Norveška prepoznaje važnost integracije zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju i upoznao sagovornika sa ključnim spoljnopolitičkim odrednicama nove parlamentarne većine.

On je zahvalio Norveškoj na prepoznatom značaju razvojne pomoći u unapređenju stanja u raznim oblastima, sa posebnim akcentom na jačanje kapaciteta u oblasti vladavine prava i sistema odbrane.

„Današnji sastanak bio je prilika da Bečić, usljed poboljšanog zdravstvenog ambijeta, uputi poziv norveškim građanima da posjete Crnu Goru“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: