"izvinjavam se gledaocima emisije načisto"

Mitrović: Nikada nisam krio da sam oko 30 godina po malo gradio kuću na selu

"Na žalost, emisija je krenula u takvom smjeru da sam se uglavnom osjećao kao šef neke kriminalne grupe..."

39720 pregleda 649 reakcija 115 komentar(a)
Mitrović, Foto: Printscreen YouTube
Mitrović, Foto: Printscreen YouTube

Izvinjavam se gledaocima emisije Načisto u kojoj sam bio gost prošlog četvrtka, saopštio je danas Ratko Mitrović, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

"Nikada nisam krio da sam, evo već oko 30 godina, po malo, gradio kuću na selu u zaleđu Budve. Otpočeo sam je nakon mog povratka iz Amerike. To znaju svi moji prijatelji. Podržavali su me u tome i često mi davali primjedbu da je previsoko iznad mora. Na kraju sam je, nedovršenu, predao sinu da on nastavi taj posao i da njemu pripadne. Formulacija da kuća nije moje porodice nego moga sina je zaista nespretno izrečena. Iz same rečenice, dobronamjerni su ipak mogli zaključiti da kuća jeste moje porodice ali da sam je dao mome sinu jedincu, što je i normalno. Nadam se da će on imati više vremena i sredstava da je dovrši i možda mu sjutra postane izvor dodatnih prihoda od izdavanja", istakao je Mitrović, a objavljeno je na Fejsbuk stranici Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

On je dodao da je tačno da je otpočeo gradnju u selu iznad Budve, koje tada nije bilo pokriveno prostornim planom.

"Moj sin je, čim se ukazala mogućnost, predao dokumenta za legalizaciju. Dolazeći u emisiju, nijesam se spremao za ovakva pitanja već sam vodio računa da se pripremim da građanima Crne Gore položim račun za ono što sam pretpostavljao da ih najviše interesuje, a to je - šta je sve ovo Ministarstvo uradilo i otpočelo u ovom periodu. O problemima sa kojima se susrijećemo, o tome da li će crnogorsko Primorje ovoga ljeta imati vode i slično. Na žalost, emisija je krenula u takvom smjeru da sam se uglavnom osjećao kao šef neke kriminalne grupe i sav moj entuzijazam da ću uspjeti da podijelim sa građanima informacije o veoma važnim projektima koje smo, sa velikim oduševljenjem, otpočeli u Ministarstvu je splašnjavao kako se emisija primicala kraju. Nadam se da će biti prilike da negdje i nekad progovorim i o tome", poručio je Mitrović.