"abazović očajava što dps nije u parlamentu"

Bogdanović: Insinuacije Abazovića da DPS podržava negiranje genocida konstrukcije nedostojne ozbiljnih ljudi

“On se dogodio, što ćemo, za razliku od aktuelne Vlade, uvijek reći otvoreno i jasno, bez uvijenih formi. Tako je bilo i kada smo u Skupštini usvajali Rezoluciju, ali i desetak godina nakon toga, kada se predsjednik Đukanović obratio prisutnima u Memorijalnom centru u Srebrenici”, kaže se u reagovanju

9090 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Bogdanović, Foto: DPS
Bogdanović, Foto: DPS

Insinuacije da Demokratska partija socijalista (DPS) podržava negiranje genocida su konstrukcije koje su nedostojne ozbiljnih ljudi, kazao je generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je danas da DPS, odlukom da ne prisustvuje sjednici Skupštine kad se bude glasalo o smjeni ministra pravde Vladimira Leposavića, podržava negiranje genocida.

Bogdanović je u reagovanju naveo da je, što se tiče DPS-a, pitanje genocida u Srebrenici apsolutno nesporno.

“On se dogodio, što ćemo, za razliku od aktuelne Vlade, uvijek reći otvoreno i jasno, bez uvijenih formi. Tako je bilo i kada smo u Skupštini usvajali Rezoluciju, ali i desetak godina nakon toga, kada se predsjednik Đukanović obratio prisutnima u Memorijalnom centru u Srebrenici”, kaže se u reagovanju.

Bogdanović je rekao da je možda najveći problem Abazovića njegov konstantni sukob sa samim sobom.

“Dok je prošlog mjeseca poručivao kako Leposavić nije negirao genocid u Srebrenici, sada optužuje druge da neće da ga smijene zbog - negiranja genocida”, kazao je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, Abazović već danas “očajava” što DPS nije u parlamentu.

“Ako je uopšte i potrebno odgovarati na Abazovićeve pokušaje zamjene teza, onda on odlično zna da DPS ne prisustvuje sjednici i odborima u Skupštini zbog parlamentarne tiranije, odnosno slučaja sa izmjenama tužilačkog zakona, koji Crnu Goru vodi ka mogućim problemima na njenom evropskom putu. I to je sve”, rekao je Bogdanović.

Kako je naveo, insinuacije da DPS podržava negiranje genocida su konstrukcije nedostojne ozbiljnih ljudi.

Bogdanović je poručio Abazović da nije problem u DPS-u.

Povezani članci

18. Maj 2021.

Krivokapić: Rekonstrukcija Vlade jedna od opcija

Prema njegovim riječima, problem je u tome što partneri Abazovića iz vladajuće većine “ne samo da ne priznaju genocid, već ga i slave”.

“Problem je što, Vašom voljom, o ljudskim i manjinskim pravima u parlamentarnoj tiraniji glavnu riječ vodi jedan od najvećih negatora tog genocida”, navodi se reagovanju.

Bogdanović je poručio Abazoviću da je problem u tome što “sjedi u Vladi čiji članovi ne samo što ne priznaju genocid u Srebrenici, već su u sukobu i sa državnošću Bosne i Hercegovine”.

On je kazao da je DPS insistirao na Leposavićevoj ostavci “onih dana kada ga je Abazović branio i govorio kako on nije negirao genocide”.

“A to što ste Vi shvatili da, uz partnere kakve imate, ne možete smijeniti ni ministra iz sopstvene Vlade ako u tome ne budete imali podršku DPS-a, Vaš je i problem Vaših partnera, a ne naš”, navodi se u reagovanju Bogdanovića.

Bogdanović je rekao da će “nezadovoljstvo zbog nemoći da utiče na partnere iz vladajuće većine”, Abazović ovog puta morati da usmjeri na pravo mjesto, a ne prema DPS-u.