Medojević predao amandmane: 30 miliona eura za majke sa troje i više djece

"On je takođe amandmanski djelovao da se u budžetu izdvoji i 10 miliona za izgradnju socijalnih stanova za najugroženije građane Crne Gore koje žive ispod apsolutne siromaštva"

11785 pregleda 33 reakcija 36 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović

Naša je odgovornost da ispunimo naša predizborna obećanja i da konačno obespravljenim građanima Crne Gore donesemo pravdu, navodi se u saopštenju predsjednika Pokreta za promjene i jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića.

Medojević je saopštio da je danas u skupštinskoj proceduri predao set amandmana kojima se, kako kaže, predviđa 30 miliona eura za isplatu naknada majkama sa troje i više djece.

"On je takođe amandmanski djelovao da se u budžetu izdvoji i 10 miliona za izgradnju socijalnih stanova za najugroženije građane Crne Gore koje žive ispod apsolutne siromaštva", navodi se u saopštenju.

Medojević je kazao da će procijenjeni godišnji fiskalni efekat prihoda od nelegalno stečene imovine za 2021. godinu biti veći za 40 miliona eura od planiranog, pa kako ističe, samim tim tu postoji prostor za isplatu naknada majkama sa troje i više djece, kao i za izgradnju socijalnih stanova.

‘’U opustošenoj i opljačkanoj Crnoj Gori jedini način da se ostvari pravda jeste da se nacionalizuje i zamrzne imovina svih državnih i funkcionera DPS-a od 1990. do danas ", zaključio je Medojević.

Bonus video: