Bogdanović: Demokratska Crna Gora je garant stabilnog evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore

Naglasio je da je Skupština Crne Gore u proteklih šest mjeseci mnogo toga uradila na planu transparentnosti, otvorenosti i javnosti rada, a posebno u dijelu jačanja njene zakonodavne i kontrolne uloge

4927 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora, kao relativno mlad politički subjekt, za samo šest godina je postala pojedinačno najjača parlamentarna grupacija koja konstituiše parlamentarnu većinu i koja bilježi konstantan rast, a čemu svjedoče izborni rezultati u Nikšiću i Herceg Novom gdje smo ostvarili ubjedljivo najbolji izborni rezultat u odnosu na sve druge izborne liste", kazao je predsjednik Kluba poslanika "Demokrate - Demos - Mir je naša nacija" Boris Bogdanović.

On je danas u sjedištu Demokratske Crne Gore razgovarao sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijeom

Tom prilikom je kazao da Timonije dolazi iz zemlje članice Evropske Unije koja baštini evropske vrijednosti na koje se Crna Gora ugleda i zahvalio se ambasadi Francuske i Vladi Francuske na donaciji u dijelu medicinske opreme, čime je značajno poboljšan i olakšan rad u Kovid-19 centrima.

Naglasio je da je Skupština Crne Gore u proteklih šest mjeseci mnogo toga uradila na planu transparentnosti, otvorenosti i javnosti rada, a posebno u dijelu jačanja njene zakonodavne i kontrolne uloge.

Bogdanović Timonije
foto: Demokratska Crna Gora

Istakao je da su uz sve heterogenosti parlamentarne većine Demokrate garant pouzdanog i stabilnog evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore, a naglasio je da je Skupština Crne Gore u saradnji sa Radio televizijom Crne Gore otvorila parlamentarni kanal na kojem se u realnom vremenu prenose sve sjednice Skupštine.

Timonije je izrazio potrebu jačanja uloge parlamenta i svih poslaničkih grupa u dijelu saradnje i iznalaženje najmanjeg zajedničkog imenitelja u svim aktuelnim društveno političkim procesima.

"Jačanjem parlamentarne saradnje kohabitacijom vlasti, boljim razumijevanjem između svih društveno političkih aktera, trasirate vaš stabilan put ka evropskoj zajednici naroda", kazao je on.

Bonus video: