Politički savjet URE napustili Rakčević, Rastoder, Grahovac…

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" iz izvora bliskih GP URA, planirano je da se na kongresu, koji je zakazan za 4. jul, Politički savjet ili rasformira ili u potpunosti rekonstruiše

49472 pregleda 866 reakcija 275 komentar(a)
Rakčević, Foto: Savo Prelević
Rakčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2021. 20:02h

Predsjednik Političkog savjeta Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević, akademik Šerbo Rastoder, general Blagoje Grahovac, prof. dr Marko Backović i inženjer Šefik Nišić, napustili su Politički savjet URE, potvrđeno je "Vijestima".

Rakčević je o ostavci u srijedu obavijestio Predsjedništvo i Glavni odbor partije.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" iz izvora bliskih Građanskom pokretu URA, planirano je da se na kongresu, koji je zakazan za 4. jul, Politički savjet ili rasformira ili u potpunosti rekonstruiše.

Rastoder je za TVCG kazao da cilj, motiv i program Građanskog pokreta URA ne korspondiraju sa onim što je danas objektivnost politike koju ta partija vodi. Rekao je, kako prenosi Portal RTCG, da se boji da je dio rukovodstva URE "prihvatio ucjene nekih jačih političkih subjekata".

"Dio nas iz Političkog savjeta Ure smatramo da nam više tamo nije mjesto iz razloga što mi kao osnivači i pisci temeljnog programskih načela Ure smatramo da nije ispoštovano sve ono za što smo dogovorili i da sve ono što je bio naš cilj, motiv i program na neki način ne korspondira sa onim što je danas objektivnost politike koja se vodi", kazao je Rastoder.

Rastoder
Rastoderfoto: Savo Prelević

Naveo je da su temeljno zagovarali stav da je prioritet društva da se organizuju novi slobodni izbori i da se u tom smislu vrši hitna reforma zakonodavstva vezano za izbore.

"Mi smo zagovarali ekspertsku vladu, na način da ona zaista bude ekspertska, da mi preuzmemo glavnu odgovornost i kao takvi da diktiramo procese koji će biti bitni za čitavu crnu Goru. umjesto toga, bojim se dio našeg rukovodstva prihvatio ucjene nekih jačih političkih subjekata i da u slijeđenju tih ucjena zaboravio ono što su izvorni principi Ure", naveo je Rastoder.

Bonus video: