DPS: Lokalna vlast u Beranama i Andrijevici ne obilježava Dan nezavisnosti

"Očigledno je da se promjenom državne vlasti kod njih pojačala želja i aktivnost da služe interesima tuđih država i da čine sve da uruše evropski i građanski koncept nezavisne Crne Gore kakvu baštini i razvija naša partija"

5781 pregleda 23 reakcija 24 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Lokalna vlast u Beranama i Andrijevici ove godine ne obilježava 21. maj, Dan nezavisnosti, kazali su iz opštinskih odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz beranskog odbora DPS-a kazali su da je slobodno izražena volja građana na referendumu 2006. godine učvrstila pravac Crne Gore kao nezavisne države koja se razvija kao građanska, multinacionalna, multikulturalna i viševjerska.

“Nedavnom promjenom državne vlasti svjedočimo o ugroženosti mnogih od ovih sadržaja kao i evropskog puta naše države”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u susret Danu nezavisnosti, beranska lokalna vlast potrudila da petnaestogodišnjica prođe bez svečanog karaktera.

“Na ulicama našega grada, kao ni na gradskom trgu nije istaknuta nijedna državna zastava, pa je lako zaključiti kakav je odnos beranske lokalne vlasti prema ovom svijetlom datumu koji predstavlja četvrto državno vaskrsnuće u hiljadugodišnjoj istoriji Crne Gore”, rekli su iz DPS-a Bera.

Oni su kazali da takvi potezi aktuelne beranske vlasti više ne iznenađuju nikoga, “jer je svima jasno kakav je bio odnos ovih partija prema referendumskom pitanju 2006. godine.”

“Takav im je danas i odnos prema Crnoj Gori! Očigledno je da se promjenom državne vlasti kod njih pojačala želja i aktivnost da služe interesima tuđih država i da čine sve da uruše evropski i građanski koncept nezavisne Crne Gore kakvu baštini i razvija naša partija”, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su poručili da će činiti sve da sačuvaju Crnu Goru “i ono veliko i istorijsko DA iz 2006. godine.”

“I ovoga 21. maja se u našim srcima vijori i vazda će se vijoriti slobodarska, antifašistička državna zastava naše vječne Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Iz Opštinskog odbora DPS Andrijevica naveli su da je nova vlast u tom gradu od 30. avgusta mnogo puta pokazala namjeru i želju da Andrijevica postane dio "srpskog sveta".

“Iako je većina gradova u državi okićena u susret 21. maju, Danu nezavisnosti, kao najvažnijem prazniku u novijoj istoriji Crne Gore, Andrijevica ovaj put nije među njima”, naveli su iz DPS-a.

Iako se, kako su kazali, Demokrate predstavljaju kao partija građanske orijentacije koja želi Crnu Goru da vodi pravo u Evropsku uniju, poražavajuće je da je predsjednik Opštine Andrijevica napravio propust kada je riječ o tako važnom danu.

“Zaboravio je da je ovo grad svih nas i da je njegova dužnost kao građanina ove države, kao čovjeka na tako važnoj funkciji, bila da bude predsjednik svih nas i da Andrijevica ne izostane kada je riječ o obilježavanju 21. maja”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: