DPS Budva: Lokalna vlast opstala na trulim kompromisima samo zbog opstanka na vlasti

"Takvo neprincipijelno i vještačko opstajanje na vlasti po svaku cijenu šalje jasnu poruku građanima Budve"
12 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.11.2017. 16:46h

Budvanska vladajuća koalicija pokazala je jučerašnjim izglasavanjem povjerenja predsjedniku Skupštine Opštine Budva Đorđiju Vujoviću da opstaje isključivo na trulim kompromisima zarad opstanka na vlasti i da su zbog toga spremni da se odreknu temeljnih principa svoje politike, na osnovu kojih su dobili povjerenje građana na izborima, saopšteno je iz opštinskog odbora DPS Budva.

"Takvo neprincipijelno i vještačko opstajanje na vlasti po svaku cijenu šalje jasnu poruku građanima Budve da su prevareni na izborima i da će se to ponoviti svaki put kada svoj glas poklone partijama koje se pozivaju na antifašizam kao svoju temeljnu vrijednost, a potom se tog istog antifašizma odreknu za manje od minut kada se u pitanje dovedu njihove fotelje. SDP i URA su to juče otvoreno pokazale u budvanskoj skupštini, glasajući za produžetak mandata čovjeku koji je u ime svih građana Budve, pa i u ime onih koji su glasali sa ove dvije tzv. „građanske“ i „antifašističke“ partije, položio vijenac na spomenik pripadnicima Ravnogorskog pokreta na Vidovdan. Sitne packe Vujoviću zbog tog čina ne umanjuju čijenicu da su se budvanski SDP i URA odavno priklonili politici DF-a i Demokrata, onoj čiji je cilj relativizacija fašizma i izjednačavanje zasluga boraca antifašističkog pokreta i onih koji su sarađivali sa okupatorom", navode u saopštenju.

DPS Budva dodaje da neće ni Budva ni Budvani pristati na relativizaciju ovog slučaja.

"Na izborima nijesu glasali za rušenje njima duboko usađenje antifašističke tradicije, a ni za neodgovornu političku trgovinu i opstajanje na vlasti po svaku cijenu, već za odgovorno i kvalitetno upravljanje gradom. Juče se ispostavilo da su građani dobili sve suprotno od onoga što su očekivali od lokalne vlasti", zaključuje se.

Bonus video: