Krivokapić na sastanku sa Cvijanović najavio pretvaranje četiri granična prelaza sa BiH u integrisane

Krivokapić je rekao da je cilj Crne Gore intenziviranje projekata iz domena saobraćajne infrastrukture sa zemljama regiona i u tom kontekstu ukazao na značaj izgradnje puta između Foče i Šćepan Polja, koji će dijelom finasirati Evropska unija

15528 pregleda 198 reakcija 12 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić najavio je danas tokom sastanka sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović pretvaranje četiri granična prelaza sa Bosnom i Hercegovinom (BIH) u integralne prelaze, saopošteno je danas iz Vlade.

U saopštenju se navodi da se Krivokapić okviru službene posjete BiH, sastao danas sa Cvijanović.

On je rekao da je cilj Crne Gore intenziviranje projekata iz domena saobraćajne infrastrukture sa zemljama regiona i u tom kontekstu ukazao na značaj izgradnje puta između Foče i Šćepan Polja, koji će dijelom finasirati Evropska unija (EU).

"Naš cilj je da uklanjamo barijere i da doprinosimo sve boljim odnosima u regionu", istakao je Krivokapić.

Iz Vlade Crne Gore su kazali da je "Cvijanović upoznala Krivokapića sa političkom situacijom i postignućima tamošnje vlasti, te ukazala na značaj ukidanja putarine na dijelu saobraćajnice Meljine – Petijevići između Crne Gore i Bosne i Hercegovine".

"Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. U tom kontekstu, još jednom je ukazano na značaj regionalnog pristupa i saradnje, posebno u dijelu otvaranja granica što će značajno doprinijeti ekonomskom oporavku i uspješnosti predstojeće turističke sezone", piše u saopštenju.

Krivokapić i Cvijanović naglasili su da pandemiju drže pod kontrolom.

"Crna Gora je spremna za turističku sezonu. Pozivam građane Republike Srpske da ljetuju u Crnoj Gori", rekao je Krivokapić.

Bonus video: