"evroposlanici osudili prijetnje smrću upućene abazoviću"

Laković: Bez presedana eksplicitna podrška EP Abazoviću u borbi protiv organizovanog kriminala

„Prijatno nas je iznadila tačka Rezolucije o Crnoj Gori koja pohvaljuje napore potpredsjednika Vlade u hapšenju članova organizovanih kriminalnih grupa"

5247 pregleda 10 komentar(a)
Miodrag Laković, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade
Miodrag Laković, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

Iskazujemo zahvalnost poslanicima Evropskom parlamenta (EP) što potvrđuju napore Kabineta potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića u borbi protiv organizovanog kriminala, saopštio je Miodrag Laković, savjetnik potpredsjednika Vlade Crne Gore za nacionalnu bezbjednost Dritana Abazovića, povodom usvojene Rezolucije izvjestioca za Crnu Goru u Evropskom parlamentu, Tonina Picule.

Povezani članci

25. Maj 2021.

Abazović i kavčani u Rezoluciji

Laković je kazao da "osvrćući se na Rezoluciju u Evropskom parlamentu, koja je usvojena sa 518 glasova za, 97 protiv i 77 uzdržanih, bez presedana je činjenica da EP eksplicitno podrži napore jednog člana Vlade u borbi protiv organizovanog kriminala i jasno osudi prijetnje smrću koje su mu ranije upućene".

„Prijatno nas je iznadila tačka Rezolucije o Crnoj Gori koja pohvaljuje napore potpredsjednika Vlade u hapšenju članova organizovanih kriminalnih grupa", kazao je Laković.

Kako on ističe, iako Rezolucija sadrži i mnoge izraze zabrinutosti, uglavnom zbog naslijeđenih problema, ova pohvala predstavlja veliki uspjeh, satisfakciju i podstrek za ozbiljna pitanja koja treba da se otvore u narednom periodu, a koja se tiču vladavine prava.

Laković navodi da je Dritan Abazović dobio otvorene pohvale Evropskog parlamenta zbog zasluga u nedavnom hapšenju članova organizovanih kriminalnih grupa.

"Istovremeno, evroposlanici su u usvojenoj Rezoluciji osudili prijetnje smrću upućene njemu i pozvali na zaštitu svih službenika koji se bave protiv korupcije i organizovanog kriminala, uprkos riziku za vlastiti život i izražavaju solidarnost sa njima", kazao je Laković.

Preporučujemo za Vas