Krivokapić: Vlada će trajati do kraja mandata

"Na brojne optužbe, naš odgovor je tišina. Ne zato što ne znamo, već jer ne želimo da pravimo pozorište u kući. Mi želimo da Crna Gora bude ono što je uvijek bila, časna i dostojanstvena. Želimo da Crna Gora bude građanska, demokratska i evropska država", istakao je Krivokapić

11317 pregleda 45 reakcija 45 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Aktuelna Vlada Crne Gore trajaće do kraja njenog mandata, kazao je premijer Zdravko Krivokapić tokom predavanja na banjalučkom Fakultetu političkih nauka.

On je rekao da je u Crnoj Gori problem što postoji blokada pravnog sistema.

"Pored zarobljene države, imate i zarobljeno pravosuđe. Zbog toga što neko nije zadovoljan partijskim ili ličnim interesom, on blokira čitav sistem”, naveo je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, Vlada traje zahvaljujući podršci naroda.

"Što se tiče političara, oni bi nas najrađe prognali iz Crne Gore, međutim, zasad im to ne može biti”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da je "narod shvatio da je ovo Vlada nade u bolju budućnost”.

"Da li može to da traje? Trajaće do kraja mandata, jeste da će biti mučno, ali na muci se poznaju junaci. Na brojne optužbe, naš odgovor je tišina. Ne zato što ne znamo, već jer ne želimo da pravimo pozorište u kući“, kazao je Krivokapić.

Zdravko Krivokapić Banja Luka
foto: Vlada Crne Gore

On je poručio da Vlada ne želi da Crna Gora bude prepoznata ni po kriminalu, ni po klanovima.

"Mi želimo da Crna Gora bude ono što je uvijek bila, časna i dostojanstvena. Želimo da Crna Gora bude građanska, demokratska i evropska država", istakao je Krivokapić.

On je poručio da se treba okrenuti budućnosti.

"Dovoljno smo propatili da se ponovo svađamo ni oko čega. Borimo da se da mladi ostanu u zemlji", kazao je Krivokapić.

On je studentima banjalučkog Fakulteta kazao da politika treba da se vodi na način da bude etična i obezbijedi sve ono što predstavlja kvalitet.

"Najveći kvalitet je znanje. Možete sve da izgubite, i mnogi su kroz svoju istoriju gubili bogatstvo i moć i snagu, ali jedino što im niko nije mogao oduzeti, to je znanje", rekao je Krivokapić.

Zdravko Krivokapić Banja Luka
foto: Vlada Crne Gore

Zato je, kako je naveo, glavni zadatak svake politike da obezbijedi dovoljan kvalitet znanja, kako bi svi mogli da osjete prosperitet u svim oblastima, medicini, inženjerstvu, pravnim i političkim naukama i u filozofiji.

Krivokapić je rekao da je politika razdvojena od etike i da to može da svjedoči na osnovu mnogobrojnih primjera od 30. avgusta do danas.

"Vidjećete jednu licemjernu politiku, jednu nedosljednost, neprincipijelnost i kako je Makijaveli rekao "Cilj opravdava sredstvo"”, naveo je Krivokapić.

To je, kako je kazao, najgori odnos koji se može desiti u političkim relacijama.

"Znam da živimo u vremenu kad je interes dominantan. Ali taj interes mora da uvažava druge. Gdje je onda etika, šta se sa njom desilo? Mislim da političari treba da se prosvijetle", rekao je Krivokapić.

Bonus video: