"nikakav spin ne može prikriti izostanak rezultata i trule kompromise"

Anđušić: Jedini teret za Crnu Goru je URA

"Bespogovorna saradnja sa onima koji pokušavaju brutalno da prekrajaju crnogorsku istoriju, identitet i, prije svega, dostignute civilizacijske vrijednosti građanske države, GP URA košta ogromnog broja razočaranih birača, koji jesu glasali za promjenu vlasti, ali ne za ekonomsko i društveno uništavanje Crne Gore", istakao je on

10933 pregleda 60 reakcija 60 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Jedini teret za Crnu Goru i njene državne interese je URA koja je, svjedoče ovih dana o tome i njeni osnivači i članovi pokreta, izdajući svoje izvorne principe izdala i sve one koji su joj ukazali povjerenje 30. avgusta prošle godine, smatra član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić.

On smatra da su URA i njeni koalicioni partneri za pola godine vladavine uspjeli da Crnu Goru zaduže tajno i organizovano na 800 miliona eura koji su otišli na tekuću potrošnju, ostave je šest mjeseci bez državnog budžeta i novih investicija, sa rapidnim rastom nezaposlenosti i cijena osnovnih životnih namirnica, ugašenim najvećim državnim kompanijama i tjeranjem najvećih stranih investitora iz zemlje...

Dodaje i da su ostavili policiju bez automobila i goriva, hiljade ljudi bez posla samo zato što se URA opredijelila za brutalni revanšizam.

"Odali su tajne podatke partnerskih država članica NATO saveza, sumnjivim licima plaćali boravak u Crnoj Gori, omogućavali susrete sa državnim funkcionerima i nesmetan odlazak iz države kad su otkrivene namjere URA-inog gosta, pokušali su da relativiziju očiglednu i veoma opasnu zloupotrebu službenih vozila Vlade tokom kojih su se dešavale saobraćajne nesreće...", navodi se u njegovom saopštenju.

Anđušić je kazao da je ovakva realizacija “politike“ URA natjerala čak i njene utemeljivače da je napuste, "i jasno i otvoreno saopšte da je ta partija izdala svoje temeljne principe i da se kreće putem koji nije u interesu Crne Gore, a koalicioni partneri im poručuju da im je ekonomska politika zapravo ekonomski sunovrat"

"Bespogovorna saradnja sa onima koji pokušavaju brutalno da prekrajaju crnogorsku istoriju, identitet i, prije svega, dostignute civilizacijske vrijednosti građanske države, GP URA košta ogromnog broja razočaranih birača, koji jesu glasali za promjenu vlasti, ali ne za ekonomsko i društveno uništavanje Crne Gore", istakao je on.

Navodi da nikakav spin više ne može prikriti izostanak rezultata i trule kompromise koje URA, smatra on, zarad opstanka na funkcijama pravi sa svojim koalicionim partnerima koji nikad nijesu krili da im je cilj nestanak Crne Gore. "Ipak će one riječi građana da će GP URA doći na 15 minuta veoma brzo biti proročke", rekao je Anđušić.