SDP: Deportacija Bošnjaka u Herceg Novom jedna od najtamnijih mrlja Crne Gore

Posebno je tragično, kako su istakli iz SDP-a, to što ni poslije skoro tri decenije od tog zločina još uvijek nema odgovornih, a time ni pravde za žrtve

5210 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Zločin deportacije Bošnjaka u Herceg Novom koji se dogodio prije 29 godina je jedna od najtamnijih mrlja Crne Gore iz perioda ratova devedesetih godina prošlog vijeka, poručili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Posebno je tragično, kako su istakli, to što ni poslije skoro tri decenije od tog zločina još uvijek nema odgovornih, a time ni pravde za žrtve.

"Sve dok se ne sazna istina i obezbijedi pravda u ovom kao i u drugim slučajevima, kao društvo nećemo moći napraviti potreban iskorak prema budućnosti, koja neminovno podrazumijeva suočavanje sa prošlošću i posljedicama loših politika, kako nam se ništa slično više nikada ne bi ponovilo", saopšteno je iz SDP-a.

Iz te partije su poručili da su tu da podsjećaju i upozoravaju na ove i mnoge druge nevine žrtve ratova koje su proizašle kao posljedica sulude nacionalističke i velikodržavne politike s kraja prošlog vijeka.

Bonus video: