Demokrate podnijele krivičnu prijavu protiv Tamare Nikčević

Iz Demokrata su naveli da je novinarka, u jasnoj namjeri da nanese štetu toj partiji, "iznijela niz uvreda na račun Demokrata - čime je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja" u sticaju sa krivičnim djelom - nesavjestan rad u službi

7443 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da su Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv novinarke Tamare Nikčević.

"Dana 18.05.2021. godine (utorak) kao službeno lice, urednica emisije 'Teleskopija', u pripremi snimanja emisije u 12 časova, u razgovoru sa gostom – učesnikom emisije Miodragom Živkovićem, u studiju RTCG, nakon provjere signala pred kamerama, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, kršenjem Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i televizija Crne Gore ('Sl.list CG', br. 80/20), Statuta Radio i televizije Crne Gore i Kodeksa novinara/ki Crne Gore, u jasnoj namjeri da nanese štetu Demokratskoj Crnoj Gori, iznijela niz uvreda na račun Demokrata - čime je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 416 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelom nesavjestan rad u službi iz člana 417 Krivičnog zakonika Crne Gore", navodi se u prijavi.

Iz Demokrata su kao dokaz priložili transkript i video zapis razgovora Tamare Nikčević i Miodraga Živkovića.

"Imajući u vidu navedeno zahtijevamo da Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odmah sprovede potrebne radnje i na osnovu ukupno utvrđenog činjeničnog stanja preduzme mjere u cilju utvrđivanja krivično-pravne odgovornosti Tamare Nikčević za radnje koje joj se ovom krivičnom prijavom stavljaju na teret", zaključuju iz Demokrata.

Bonus video: