Džankić: GI "21. maj" paragrađanska organizacija osipajućeg DPS

"Kako vam već rekosmo ranije, uzalud vam trud svirači, uzalud bijes, uzalud sve: vrijeme vaše sile i bezakonja je prošlo, a došlo je vrijeme za profesionalnost, red, vladavinu prava, i najvažnije, vrijeme moralne obnove ovog društva koje ste decenijama razarali i ponižavali"

4677 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Tanja Džankić, Foto: Demokrate
Tanja Džankić, Foto: Demokrate

"Đukanović i njegova propala partija mogu se kriti iza koga god žele, ali se sakriti ne mogu", navodi se u saopštenju Demokrata, koje potpisuje odbornica u Skupštini Glavnog grada, Tanja Džankić.

"Sumnjamo da u Crnoj Gori postoji neko ko nije upoznat sa činjenicom da GI 21. maj nije građanska inicijativa, već bočna, paragrađanska organizacija osipajućeg DPS-a, čija je jedina funkcija pokušaj da se u javnosti formira slika neuporedivo veće podrške idejama DPS-a nego što je zaista slučaj", kazala je Džankić.

Ona je navela da je u prethodnih pola godine osnovano još makar deset sličnih organizacija, kako bi se "razvlašćena kriminalna organizacija maskirana u partiju što bolje pokušala sakriti".

"A da je to zaista tako, svjedoči i izbor „lica“ iza kojih se DPS kukavički krije: mahom propali političari, davno potrošeni, koji su se odjednom volšebno sjetili da je Crna Gora navodno ugrožena, baš sad kad se otrgla iz ruku mafije, među kojima prednjači izdajnik Liberalnog saveza Miodrag Živković", saopštava Džankić.

Džankić je poručila DPS-u da im je sve uzalud, jer je njihova "retrogradna politika pećinskog nacionalizma i politika ekstremnog kriminala i korupcije zauvijek pobijeđena".

"Narod je vidio, rekao vam dosta; oslobodio se pritisaka, ucjena, straha i zdušno vas odlučio poslati na smetlište istorije, i zato je vaš kukavičluk isplivao na površinu i svi vide da se jednostavno ne umijete snaći", kazala je ona i dodala "frapantno ste nespretni i bijedni bez instrumenata sile i ucjene, i zato svi pričaju kako ste politički potpuno nesposobni, potpuno neznaveni, potpuno nesnalažljivi i nekreativni, da je to čista tragikomedija. Mučna po građane, ali ipak presmiješna".

"Raskrinkali smo i RTCG i lažne novinare i „Tvoroskopiju“, i najvažnije, otkrili smo da ste baš vi, Đukanoviću, preko kvazinovinarke, a u stvari DPS specijalke Nikčević napadač na američku ambasadorku, koju ste pozvali da napusti Crnu Goru nakon serije političkih nokauta", kazala je Džankić.

Kako ona navodi, oni nisu ti koji će "ćutati na formiranje serije lažnih građanskih inicijativa i organizacija poput PKS, GI 21. maj, na stvaranja serije lažnih novinara Javnog servisa, lažnih domaćih i stranih pripejd analitičara, koje angazujete za 50 eura po tekstu za napad na oponente koje ne možete sami uprljati".

Džankić je rekla da Demokrate nisu ćutale ni kad je DPS bio u punoj sili i kad su mnogi vjerovali da su nedodirljivi, prije svega oni lično.

"Kad ste slali narko mafiju da nam napada poslanike, kad ste nas nezakonito pratili i prisluškivali, kad ste vršili milion pritisaka, kad ste protiv nas podizali najbesmislenije optužnice na svijetu, na koje se svaki čovjek sa zrnom soli u glavi i gramom obraza morao grohotom nasmijati, a ne da vam ćutimo danas nakon što smo vas u očima građana potpuno razobličili i politički razorili", rekla je ona. Džankić je navela i da "kako vam već rekosmo ranije, uzalud vam trud svirači, uzalud bijes, uzalud sve: vrijeme vaše sile i bezakonja je prošlo, a došlo je vrijeme za profesionalnost, red, vladavinu prava, i najvažnije, vrijeme moralne obnove ovog društva koje ste decenijama razarali i ponižavali".

"A zakon, pravda i etika su vaša tri najveća neprijatelja, tako da razumijemo vašu paniku i histeriju oličene u kojekavim kvazigrađanskim inicijativama", poručila je ona.

Bonus video: