"strah je stanje u kome se nalazi um i rasuđivanje slabih"

Kabinet Đukanovića: Krivokapiću funkcija izmiče iz ruku

Dodao je i da bi umjesto praznih prijetnji upućenih na nedostojan način u zakonodavnom domu Crne Gore, bilo krajnje nužno da predsjednik Vlade konačno odgovori na postavljena pitanja poslanika

21104 pregleda 75 reakcija 75 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Đukanović, Foto: Savo Prelević

Umjesto fanatične opsjednutosti likom i djelom Predsjednika Crne Gore, bilo bi svrsishodno da se, ukoliko može, predsjednik Vlade skoncentriše na obnašanje funkcije koja mu neumitno sve više izmiče iz ruku, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Iz kabineta predsjednika su reagovali povodom izjave Krivokapića da je Đukanović vratio tužilački zakon iz straha da možda ne bude prvi koji će biti procesuiran.

On je današnju izjavu Krivokapića u Skupštini ocijenio kao potvrdu činjenice da je strah stanje u kome se nalazi um i rasuđivanje slabih.

Dodao je i da bi umjesto praznih prijetnji upućenih na nedostojan način u zakonodavnom domu Crne Gore, bilo krajnje nužno da predsjednik Vlade konačno odgovori na postavljena pitanja poslanika.

"Ozbijno kršenje nezavisnosti Tužilačkog savjeta, kao i jasno iskazano mišljenje Venecijanske komisije da ,,nije uvjerena da je opseg reformi dovoljan u pogledu sprječavanja rizika od politizacije Tužilačkog savjeta’’, samo su dio razloga koji su jasno iskazani od strane Predsjednika Crne Gore prilikom vraćanja Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu", saopšteno je iz kabineta.

Đukanović je istakao i da je današnja izjava predsjednika Vlade jasna i nedvosmislena poruka evropskim partnerima i crnogorskim građanima, da je usvojeni Predlog zakona potvrda snažnog političkog uticaja na nezavisnost pravosuđa.

Preporučujemo za Vas