Brđanin i Zelioli: Još snažnije protiv svih oblika prekograničnog kriminala

Na sastanku je takođe konstatovano da će uskoro biti potpisan Operativni sporazum za borbu protiv droge koji će značajno unaprijediti operativnu saradnju a posebno imajući u vidu značaj jadranskog prostora i ulogu policija u adekvatnom odgovoru na transnacionalne prijetnje

3564 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Operativna saradnja crnogorske policije i partnerskih službi Italije je posebno intenzivna na polju sprječavanja svih oblika prekograničnog kriminala.

Ovo je danas konstatovano na sastanku v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina i ambasadora Italije u Crnoj Gori Lukom Zeliolijem.

Oni su tom prilikom razgovarali o saradnji i aktivnostima koje su planirane za naredni period i ocijenili su da je saradnja sa italijanskim bezbjednosnim službama sadržajna i snažna, što potvrđuju konkretne policijske akcije sa vidljivim rezultatima.

"Italija je važan partner Crne Gore a ekspertska podrška koju pružamo crnogorskoj policiji usmjerena je na unapređenje operativno – tehničkih kapaciteta za još efikasnije rezultate u suzbijanju kriminala, doprinoseći naporima Crne Gore da se pridruži zajednici evropskih naroda", kazao je Zelioli.

Policija Crne Gore je snažan partner italijanskim agencijama za sprovođenje zakona, što je, kako je kazao Brđanin, značajno za izvođenje uspješnih operacija koje daju konkretne rezultate, a posebno na polju sprečavanja prekograničnog kriminala, od čega benefite imaju Crna Gora, Italija ali i zemlje Evropske unije

On je dodao da Uprava policije odlučno implementira najbolje policijske prakse naših međunarodnih partnera, obezbjeđujući dosljedno sprovođenje zakona.

Na sastanku je takođe konstatovano da će uskoro biti potpisan Operativni sporazum za borbu protiv droge koji će značajno unaprijediti operativnu saradnju a posebno imajući u vidu značaj jadranskog prostora i ulogu policija u adekvatnom odgovoru na transnacionalne prijetnje.

Bonus video: