Bogdanović: Počinju pregovori o formiranju nove vlasti na Cetinju

On je kazao da će razgovarati sa svim "procrnogorskim partijama, kao i partijama progresivne politike", pri čemu će prvo razgovarati sa koalicionim partnerima na državnom nivou.
59 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: DPS Cetinje
Aleksandar Bogdanović, Foto: DPS Cetinje
Ažurirano: 27.11.2017. 17:09h

Demokratska partija socijalista već danas počinje pregovore oko formiranja vlasti na Cetinju, saopštio je nosilac liste „Cetinje pobjeđuje – DPS – Milo Đukanović“ Aleksandar Bogdanović.

Na današnjoj konferenciji za novinare Bogdanović je podsjetio da je DPS sa 45 odsto podrške osvojila 16 mandata, čime je i dalje najjača partija u gradu. On je istakao da su zadovoljni rezultatom jer su pobijedili ukupnu opoziciju koja bojkotuje parlament, kao i da su tri puta jača partija od drugorangirane, odnosno najjače opozicione partije na Cetinju.

„Nastavljamo tamo gdje smo stali, sa svim projektima koje smo započeli, da naš izborni program realizujemo na što kvalitetniji način“, kazao je Bogdanović i dodao kako će i dalje voditi politiku unaprjeđenja i podizanja kvaliteta života svih građana Prijestonice.

On je kazao da će razgovarati sa svim "procrnogorskim partijama, kao i partijama progresivne politike", pri čemu će prvo razgovarati sa koalicionim partnerima na državnom nivou.

Bogdanović je uvjeren kako će u najskorijem periodu formirati novu lokalnu vlast, koja će nastaviti da radi u interesu svih građana.

On je osudio jučerašnje incidente koji su, kako je rekao, djelo pojedinih opozicionih partija.

„Opozicione partije su pokušale da izazovu incidente na većini biračkih mjesta, čak su i fizički napadale naše pristalice, a posebno je zabrinjavajuće što su ulazili i u pojedina domaćinstva gdje su se nalazili naši mini izborni štabovi. Oni koji su mrzitelji Crne Gore pokušali su Cetinje da vrate koracima unazad, ali to im nije uspjelo, jer su naši građani pribrano i na dostojanstven način završili izborni dan", kazao je Bogdanović.

On je naglasio kako je Demokratska partija socijalista vodila korektnu kampanju i kako nijesu izazvali ni jedan incident.

Na današnjoj konferenciji za novinare obratio se i predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Jovan Martinović.

Bonus video: