Krivokapić: Podrška Slovenije dobar signal za Vladu

“Razgovori sa predsjednikom Slovenije, predsjednikom parlamenta, a posebno Vlade te države ukazuju na najznačajniju karakteristiku, da će tokom predsjedavanja Slovenije Unijom biti iskazana velika podrška Zapadnom Balkanu, a samim tim i Crnoj Gori u pristupnom putu ka EU”, rekao je premijer

2548 pregleda 1 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić

Podrška Slovenije Crnoj Gori je signal da crnogorska Vlada ima najbolja rješenja, a to je put ka boljitku i prosperitetu koji je vezan za to da Crna Gora postane sljedeća članica Evropske unije (EU), kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

On je rekao da je današnja posjeta Sloveniji još jedan dokaz snažne podrške Crnoj Gori ka evropskom putu.

“Razgovori sa predsjednikom Slovenije, predsjednikom parlamenta, a posebno Vlade te države ukazuju na najznačajniju karakteristiku, da će tokom predsjedavanja Slovenije Unijom biti iskazana velika podrška Zapadnom Balkanu, a samim tim i Crnoj Gori u pristupnom putu ka EU”, naveo je Krivokapić.

On je rekao da je iskazana podrška premijera Slovenije Janeza Janše ekonomskom razvoju Crne Gore.

“Raduje me da će u budućem vremenskom periodu ta saradnja biti značajno obogaćena”, naveo je Krivokapić.

Kako je kazao, za obezbjeđenje te dobre saradnje već je napravljen konkretan dogovor.

“Da se mješovita ekonomska komisija što prije sastane, i na taj način pomogne obogaćenju ove saradnje”, rekao je Krivokapić.

On je, kao jedan od najznačajnijih elemenata, naveo poziv Janše da prisustvuje samitu koji će se održati 6. oktobra, sa liderima EU i Zapdnog Balkana, na kome će se raspravljati o budućem putu regiona i bržem pristupu EU.

“Ova podrška daje još jedan signal da ova Vlada ima najbolje rješenje, a to je put ka boljitku i prosperitetu koji je vezan za ono što svi želimo, a to je da Crna Gora postane sljedeća članica EU”, zaključio je Krivokapić.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je u okviru današnje radne posjete dogovoreno startovanje mješovite ekonomske komisije između Vlada Crne Gore i Slovenije, koja bi, kako je naveo, trebala da pruži dodatni fokus na osnaženju ekonomske sardanje između dvije države.

“To me jako raduje i mislim da je to jedan od praktičnih načina na koji možemo da osnažimo našu ekonomsku saradnju”, naveo je Milatović.

Milatović
Milatovićfoto: Vlada Crne Gore/Saša Matić

On je rekao da je dogovoreno da, sa strane Crne Gore, on bude kopredsjedavajući komisije.

“A sa strane Vlade Slovenije ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik Vlade (Zdravko) Počivašek”, naveo je Milatović.

To će, kako je kazao, dati novi zamajac ekonomskoj saradnji Crne Gore i Slovenije.

Bonus video: