Opština Bar: Na sreću javnosti i građana Sutomora, a nesreću Demokrata, radovi se završavaju ovih dana

"Savremen ambijent i moderno šetalište, trg i promenadu na kojoj će zablistati i renovirani ugostiteljski objekti, Demokrate posmatraju kao "nametanje prevelikih očekivanja" mještanima. Baš suprotno, ova lokalna vlast obezbijedila je Sutomoru ono što mještani očekuju već duže vrijeme, savremenu infrastrukturu, atraktivno šetalište i poželjnu turističku destinaciju i za visokoplatežne turiste i perspektivu razvoja elitnog turizma"

10397 pregleda 14 komentar(a)
Sutomore, Foto: Opština Bar
Sutomore, Foto: Opština Bar

Današnje saopštenje Demokrata Bar i njihove procjene dinamike i kvaliteta rekonstrukcije šetališta i trga u Sutomoru jednako su relevantne kao i sve njihove ranije procjene, saopšteno je danas iz Opštine Bar.

"Naime, prošle godine baš u ovo vrijeme kada su otpočinjali radovi na rekonstrukciji, Demokrate Bar dramatično su saopštile da je nemoguće da Sutomore dobije novi i ljepši izgled narednih 100 godina. Na sreću javnosti i građana Sutomora, a nesreću Demokrata, Uprava za javne radove, Morsko dobro i Opština Bar sve radove na rekonstrukciji kroz prvu fazu (II faza projekta) završavaju upravo ovih dana, tačno jednu godinu kasnije od zaključenja ugovora", naveli su iz Opštine Bar reagjući na saopštenje Opštinskog odbora (OO) Demokratske Crne Gore Bar.

Iz Opštine Bar su dodali da ipak Demokrate i sada nastavljaju potcjenjivački da se odnose prema građanima i da ponižavaju kvalitet i napore sutomorskih ugostitelja i turističke tradicije.

"Savremen ambijent i moderno šetalište, trg i promenadu na kojoj će zablistati i renovirani ugostiteljski objekti, Demokrate posmatraju kao "nametanje prevelikih očekivanja" mještanima. Baš suprotno, ova lokalna vlast obezbijedila je Sutomoru ono što mještani očekuju već duže vrijeme, savremenu infrastrukturu, atraktivno šetalište i poželjnu turističku destinaciju i za visokoplatežne turiste i perspektivu razvoja elitnog turizma. Sa ovim pretpostavkama koje je Opština svojim projektima i u saradnji sa mještanima i turističkim radnicima obezbijedila, Sutomore postaje prestižna destinacija i poželjno ljetovalište u rangu sa najpopularnijim mediteranskim lokalitetima u Italiji, Grčkoj, Hrvatskoj. Lokalna uprava nastaviće da realizuje takve projekte što god o tome mislila bila koja politička partija, jer to su zahtjevi građana, a sezona pred nama pokazaće kvalitet i opravdanost ovakvih ulaganja", navodi se u saopštenju Opštine Bar.

Bonus video: