Živković: Čemu pozivanje opozicije da glasa, nije valjda da Vlada nema podršku među vladajućim koalicijama

“Čim prestanete sa praksom taster-glasanja za dokumenta sa čijom sadržinom nijesu saglasni naši međunarodni partneri - a što može ugroziti i evropske integracije Crne Gore - eto poslanika DPS nazad u zakonodavnom domu”, kazao je Živković

12201 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Živković, Foto: Biljana Matijašević
Živković, Foto: Biljana Matijašević

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) učestvovaće na skupštinskom plenumu kada potpredsjednik Vlade Dritan Abazović prestane sa, kako su kazali, praksom taster-glasanja za dokumenta sa čijom sadržinom nijesu saglasni međunarodni partneri, saopšteno je iz te partije.

Šef Kluba poslanika DPS Danijel Živković kazao je da je Abazović ovih dana, kao i ostatak Vlade, u mnogim problemima.

“Potpuno razumijemo njegovu nervozu. Ipak, nećemo dozvoliti da bilo što od onoga što su sami zakuvali pripisuje DPS-u”, poručio je Živković.

On je kazao da Abazović ima vladajuću većinu u Skupštini.

“Čemu prizivanje opozicije da glasa za prijedloge vašeg premijera? Nije valjda da vaša Vlada nema podršku među vladajućim koalicijama, koje su, kako volite da kažete, "pomirile Crnu Goru"? “, upitao je Živković.

On je rekao da je razlog zašto DPS ne učestvuje na plenumu jasan.

“Čim prestanete sa praksom taster-glasanja za dokumenta sa čijom sadržinom nijesu saglasni naši međunarodni partneri - a što može ugroziti i evropske integracije Crne Gore - eto poslanika DPS nazad u zakonodavnom domu”, kazao je Živković.

U suprotnom, kako je rekao, “eto vam vaša većina sa kojom izglasavate takve zakonske akte.”

“Ne vidimo problem”, kazao je Živković.

On je, govoreći o Srebrenici, koju, kako je kazao, Abazović pominje, rekao da je DPS stav o njoj izrekao davno i više puta, “od deklaracije koju smo izglasali, a na koju se sada poziva njegov premijer, do obraćanja našeg predsjednika okupljenima u Potočarima.”

“A vladajuća većina svoj stav je iskazala onda kada je povjerila Jovanu Vučuroviću da u Skupštini vodi glavnu riječ o ljudskim i manjinskim pravima. I u tome su današnje civilizacijske razlike između nas i vas”, dodao je Živković.

Bonus video: