Demokrate Bar: Ne čudi nas da su za Opštinu raskopane ulice i trgovi, neuređenost i smeće, savremena infrastruktura

"O tome u kakvom su stanju objekti infrastrukture najbolje znaju građani Sutomora"

5205 pregleda 6 komentar(a)
Fotografija koju su dostavile Demokrate: Sutomore, Foto: Demokratska Crna Gora
Fotografija koju su dostavile Demokrate: Sutomore, Foto: Demokratska Crna Gora

S obzirom da u Opštini Bar već godinama postoji potpuno iskrivljeni pogled na stvarnost, da je bijelo crno, a crno bijelo, uopšte nas ne čudi kada za raskopane ulice i trgove, gomile smeća i neuređenost duž kompletne sutomorske teritorije, oni saopšte da se radi o savremenoj infrastrukturi, atraktivnom šetalištu i poželjnoj turističkoj destinaciji za visokoplatežne turiste, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske Crne Gore Bar.

Oni su reagovali na saopštenje Opštine Bar u kome se između ostalog navodi da "na sreću javnosti i građana Sutomora, a nesreću Demokrata, radovi se završavaju ovih dana".

"Ono što nas ipak iznenađuje jeste količina spin materijala kojima naravno bezuspješno napadaju Demokrate pokušavajući da ih okrenu protiv građana Sutomora. Gospodo, bezuspješno spinujete, a sada ćemo Vam i reći šta spada ali i šta ne spada u prevelika očekivanja, dok građanima ostavljamo da sude. Prije svega, realno očekivanje je bilo da Sutomore u proteklih 30 godina dobije ono osnovno, vodu, struju i put. O tome u kakvom su stanju objekti infrastrukture najbolje znaju građani Sutomora, da ne navodimo primjere. Drugo, realno očekivanje je bilo da se građanima Sutomora u 30 godina riješi problem odvođenja otpada. Koliko ste uradili na tom polju, takođe svjedoče građani ali i razglednice nezadovoljnih turista koje će i ove sezone dominirati. Treće, realno očekivanje je bilo da se u Sutomoru izgradi bar jedan turistički kompleks u proteklih 30 godina. Maljevik i pustoš na Maljeviku svjedoče da ni to nijeste u stanju da sprovedete. Četvrto, realno očekivanje je bilo da ste sposobni da u proteklih 30 godina riještite problem napuštenih i domaćih životinja. O tome kako ste riješili ovaj problem, najbolje je upravo posjetiti “ergelu na Maljeviku”. Peto, realno očekivanje je bilo da nakon što ste prije 7 godina najavili izgradnju trga, šetališta i marine, vi sada postavite poslednji kamen kojim će sve biti završeno. Od toga, mi danas u junu 2021. godine imamo neadekvatno popločanih cca 300 m šetališta, bez zelenih površina, bez definisanih zakupa, kanti, tendi i svega ostalog što je predviđeno projektom", ističe se u saopštenju barskih Demokrata.

Oni su dodali da bi ovako mogli u nedogled.

"A znate šta je prije svega nerealno očekivanje koje građanima nameće vaša spin kuhinja ? Pa da vi, koji na primjer godinama ne možete da riješite problem nekoliko napuštenih konja sa Maljevika, možete Sutomore da pretvorite u prestižnu destinaciju i poželjno ljetovalište u rangu sa najpopularnijim mediteranskim lokalitetima u Italiji, Grčkoj, Hrvatskoj. To je gospodo nerealno očekivanje i izuzetno nas raduje što su građani iz Ulice Iva Novakovića, to prepoznali i zbog čega upravo ovih dana dolaze i razgovaraju sa nama, ulažući žalbe na vaše rukovođenje opštinom, a naročito kvalitetom radova i samim projektom, zbog kojeg novom šetalištu vrlo brzo prijeti potpuni potop i urušavanje. Mještane Obale Iva Novakovića ste brutalno obmanuli i to mještani vide i shvataju. I na kraju, s obzirom da se dičite rokovima. O vašim rokovima najbolje govore stihovi iz pjesme Željka Samardžića "u oktobru biće u novembru, u novembru biće u decembru" ili kako bi mi to preveli u konkretnom slučaju "u aprilu biće u junu, a u junu biće u septembru"", zaključuje se u saopštenju barskih Demokrata.

Bonus video: