Opština Bar: Rokovi izvođenja i kvalitet radova su u nadležnosti Uprave kojom rukovodi kadar Demokrata

"Fotografije kojima zamajavaju javnost prikazuju marginalne zone oko rekonstruisanog šetališta i dio su faze koja podrazumijeva finalno uređenje trga za koji je Opština obezbijedila 150 hiljada eura u budžetu za tekuću godinu, Morsko dobro 445 hiljada, dok ostatak treba da obezbijedi Uprava za javne radove kroz kapitalni budžet"

5545 pregleda 13 komentar(a)
Sutomore, Foto: Opština Bar
Sutomore, Foto: Opština Bar

Opština Bar naporno radi na zadovoljenju potreba i zahtjeva građana, te poboljšanju kvaliteta života u Baru, a isto to očekuje od svih učesnika društvenih i političkih procesa, saopšteno je danas iz Opštine Bar.

"Umjesto prazne priče i demagogije potrebno je da svi, u skladu sa svojim pozicijama i u svojoj moći daju podršku razvoju svojeg grada. Ovo posebno važi za kapitalne projekte kao što je rekonstrukcija šetališta i trga u Sutomoru. Nosilac aktivnosti uređenja i raspisivanja tendera za ovaj projekat je državna Uprava za javne radove, a ne Opština Bar. U tom smislu, svi rokovi izvođenja radova te kvalitet izvedenih radova u nadležnosti su Uprave kojom, po poslednjim informacijama, rukovodi kadar upravo Demokratske Crne Gore. Uprkos tome, Opština se neće baviti partijskim sukobima niti će dopustiti da bude uvučena u jalove diskusije već će ozbiljno i profesionalno uvažavati sve partnere koji daju doprinos razvoju grada, sa svakog nivoa. Upravo to je iskazano nedavnim susretom predsjednika Opštine Bar sa partnerima iz pomenutih organa državne uprave koji su nadležni za ovaj projekat. Ostaje nejasno kako to da su sa nivoa države zadovoljni projektom i saradnjom sa Opštinom, dok oni na lokalnom nivou ne misle tako", ističe se u saopštenju Opštine Bar kojim reaguju na saopštenje Opštinskog odbora (OO) Demokratske Crne Gore Bar.

U saopštenju se dodaje da je Opština Bar direktno participirala u ovoj fazi projekta rekonstrukcije u Sutomoru sa 100 hiljada eura i svoj dio obaveza u roku završila.

"Isto tako, kada je u pitanju raspisivanje tendera za tende na šetalištu, i to je u nadležnosti Morskog dobra, državnog preduzeća, a ne Opštine Bar, sa čime su, vjerujemo, predstavnici Demokrata Bar dobro upoznati. Fotografije kojima zamajavaju javnost prikazuju marginalne zone oko rekonstruisanog šetališta i dio su faze koja podrazumijeva finalno uređenje trga za koji je Opština obezbijedila 150 hiljada eura u budžetu za tekuću godinu, Morsko dobro 445 hiljada, dok ostatak treba da obezbijedi Uprava za javne radove kroz kapitalni budžet. Uvjereni smo da kroz svaku od ovih institucija predstavnici Demokrata Bar imaju prilike da iskažu svoju iskrenu želju da doprinesu razvoju svojeg grada, i pokažu da li su sposobni za konkretan rad ili isključivo za fotografisanje i spinovanje, praćenje divljih konja po livadama, te recitovanje folk, narodne muzike i zabavljanje građana što im je do sada najveće dostignuće. Lokalna uprava, naprotiv, sve svoje obaveze završava uredno, odgovorno i vrijedno a građani svjedoče tome. O tome će posebno svjedočiti i uspjeh u predstojećoj turističkoj sezoni u Baru i Sutomoru koje dočekuje goste u potpuno novom i savremenom ruhu, kao novi biser jadranske obale u rangu najprestižnijih destinacija ovog dijela Evrope", poručili su iz Opštine Bar.

Bonus video: