SNP: Marković i njegova ekipa nisu imali sluha za upozorenja, ni naša, ni ona iz brojnih organizacija

"Da imaju imalo moralne odgovornosti, javili bi se, izvinili i ponudili da ove troškove plate iz svog džepa, ali tako nešto očekivati od njih ravno je nemogućoj misiji"

4625 pregleda 2 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Kao što je Socijalistička narodna partija (SNP) najavljivala prije više od godinu, ovih dana donijeta je prva presuda kojom se utvrđuje da je bivša Vlada Crne Gore, na čelu sa Duškom Markovićem, povrijedila pravo na privatan život našeg sugrađanina iz Bijelog Polja jer je u martu prošle godine, dok je bio u kućnoj samoizolaciji, objavila njegove lične podatke – ime, prezime i adresu, navodi se u saopštenju SNP.

"Iako smo upozoravali bivšu vlast da time krši prava naših građana i da će kad-tad zbog toga neko morati da snosi posledice, Duško Marković i njegova ekipa nisu imali sluha za upozorenja, ni naša, ni ona iz brojnih organizacija nevladinog sektora", kazali su.

Oni dodaju da je ovo samo prva u nizu presuda koje će po ovom osnovu dobiti kako ističu oštećeni pojedinci,a da će naknadu štete plaćati "ni krivi ni dužni, građani Crne Gore".

"Danas pitamo gdje su Duško Marković i članovi njegove Vlade i da li će snositi bilo kakve posledice za greške koje su počinili i kojima su naše građane izložili neviđenoj nepravdi, blamaži i strahu. Da imaju imalo moralne odgovornosti, javili bi se, izvinili i ponudili da ove troškove plate iz svog džepa, ali tako nešto očekivati od njih ravno je nemogućoj misiji", naveli su iz SNP.

Iz SNP su kazali kako smatraju da nova vlast mora pronaći način da bivša Vlada, počev od Markovića, ponese odgovornost za kako navode "štetu" koju je pričinila kako građanima čije je privatne podatke objavila, tako i budžetu Crne Gore.

"U suprotnom, nastavićemo da plaćamo za nepočinstva DPS funkcionera, kao da ni do kakve promjene uopšte nije došlo", zaključili su.

Povezani članci

30. Maj 2021.

Bivša Vlada masovno kršila pravo na privatnost

Bonus video: