Demokrate: Bečić nije vidio Temeljni ugovor, ono što Vlada usaglasi sa Crkvom za nas je prihvatljivo

Oni su pozvali Kneževića da dokaže svoje tvrdnje, a ukoliko ne može "neka DF jednom za svagda prekine sa spinovima i podmetanjima"

17037 pregleda 17 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Aleksa Bečić, kao ni bilo koji drugi funkcioner Demokrata, nije vidio niti slovo Temeljnog ugovora, niti bilo koju njegovu verziju, radnu ili finalnu.

To piše u reagovanju Demokratske Crne Gore na navode jednog od lidera Demokratskog fronta i poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića da su predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović imali uvid u Temeljni ugovor između Vlade i Srpske pravoslavne crkve.

Oni su pozvali Kneževića da dokaže svoje tvrdnje, a ukoliko ne može "neka DF jednom za svagda prekine sa spinovima i podmetanjima".

"Još jednom ponavljamo pošto je očito potrebno: apsolutna je neistina da je Aleksa Bečić vidio bilo koju verziju ugovora, te shodno tome pozivamo poslanika Kneževića da suprotne tvrdnje dokaže, a ukoliko ne može, neka DF jednom za svagda prekine sa spinovima i podmetanjima".

Dodaju da su više puta naglasili da sve ono što predsjednik Vlade, potpredsjednik Vlade i članovi, usaglase sa Crkvom, jeste nešto što je za Demokrate i predsjednika Bečića prihvatljivo.

"Kao predsjednik Skupštine Aleksa Bečić poštuje Ustav i shodno tome se ne miješa niti u rad izvršne vlasti, niti u unutrašnja pitanja crkava i vjerskih zajednica", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Ističu da ovo nije prvi put da demantuju ovakve spekulacije, ali će uraditi to koliko god puta bude potrebno, a sve u cilju istinitiog informisanja građana.

Bonus video: