Knežević: Krivokapić nije jedini koji je vidio Temeljni ugovor, vidjeli ga Abazović i Bečić

"Mislim da su ga vidjeli i određeni ministri među kojima i (ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir) Leposavić koji je radio na njegovom usaglašavanju, tako da tu misteriju o Temeljnom ugovoru kojeg je vidio samo Zdravko Krivokapić je neophodno u potpunosti razjasniti", rekao je Knežević

20662 pregleda 526 reakcija 65 komentar(a)
Knežević i Mandić, Foto: Savo Prelević
Knežević i Mandić, Foto: Savo Prelević

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je u izjavi za Aldžaziru da odgovorno tvrdi da premijer Zdravko Krivokapić nije jedini koji je vidio Temeljni ugovor, da su ga umjesto njega vidjeli i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Knežević je ovo kazao uz obrazloženje da se Krivokapić u Patrijajšiji pravdao da trpi veliki pritisak od Abazovića i Bečića.

"Mislim da su ga vidjeli i određeni ministri među kojima i (ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir) Leposavić koji je radio na njegovom usaglašavanju, tako da tu misteriju o Temeljnom ugovoru kojeg je vidio samo Zdravko Krivokapić je neophodno u potpunosti razjasniti. Ja pozivam da saopšte da li su vidjeli Temeljni ugovor, jer prema informacijama koje mi imamo, a koje su veoma pouzdane u u tom Temeljnom ugovoru su jasno precizirani odnosi između SPC i države Crne Gore, sada što se nekome određene teme ne sviđaju mislim da je posebno pitanje i da će biti vremena da se i ta tema raspravi", rekao je Knežević.

Andrija Mandić kazao je da Vlada Crne Gore nema povjerenje parlamentarne većine, ali nije odgovorio na pitanje da li će Demokratski front pokrenuti glasanje o nepovjerenju Vladi.

On je u izjavi za Aldžaziru istakao da kada je riječ o povjerenju predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić treba da odgovori da li on može da vlada ako nema podršku parlamentarne većine.

"Mi smo saopštili naš stav da zbog politike koju vodi, zbog zbog neispunjenih obećanja, posebno zbog obećanja koja su data Srpskoj pravoslavnoj crkvi i parlamentarnoj većini, oni nijesu ispunili očekivanje i oni više nemaju naše povjerenje. Sada je važno šta kaže premijer, to je vlada i premijer koji nemaju podršku parlamentarne većine. Mi mislimo da bi i premijer i Vlada trebali da se odrede", kazao je Mandić.

Bonus video: