DPS: Poziv direktorima škola da podnesu ostavke oslikava rad Vlade

"Mnogo prijetnji, floskula i netačnih navoda, ipak, teško joj ovog puta može poslužiti kao paravan za opšti raspad sistema u kojem se nalazi ministarstvo četiri u jedan"

5578 pregleda 19 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Poziv direktorima škola da ne čekaju smjene, nego da podnesu ostavke, najbolje oslikava djelovanje i stavove aktuelne Vlade, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da današnji nastup ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić u Skupštini nije donio ništa novo.

"Mnogo prijetnji, floskula i netačnih navoda, ipak, teško joj ovog puta može poslužiti kao paravan za opšti raspad sistema u kojem se nalazi ministarstvo četiri u jedan", navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz DPS-a su naveli da je politički revanšizam, uz neistine, sijanje mržnje i ekstremizma, jedino što izvršna vlast radi od decembra do danas.

"Naravno da nijedan direktor neće podnositi ostavku, a DPS će prilikom sprovođenja revanšističkih smjena, pratiti svaki slučaj ponaosob i o svemu upoznati sve relevantne međunarodne instance", kazali su iz DPS-a.

Oni su ocijenili da je svima jasno da su u pitanju isključivo političke smjene i "revanšizam najgore vrste".

Iz DPS-a su kazali da je Bratić sa nadređenima kreirala društvo u kojem je prekršaj misliti drugačije.

A za to, prema njihovim riječima, boljeg primjera nema u odnosu na to što joj je zasmetala i proslava Dana pobjede nad fašizmom.

"Jasno nam je da Bratić, kao i ostatak Vlade kojoj pripada, ima drugačije svjetonazore, ali se i ona i njene kolege varaju ukoliko misle da će ovo društvo dozvoliti smjene vrijednih i posvećenih ljudi iza kojih stoje rezultati", rekli su iz DPS-a.

Oni su kazali da bi "eksperti" iz Krivokapićeve Vlade na te bi ljude morali da se ugledaju, umjesto što im prijete smjenama.

Iz DPS-a su naveli da pozdravljaju najavu da će se ministarstvo revanšistički odnositi prema "nezakonitostima, neradu i javašluku".

Prema njihovim riječima, to znači da će ministarka Bratić prvo morati da krene od sebe.

"Neko ko je rastjerao sve saradnike koje je sam birao, ko je eutanazirao sve resore koje vodi, zbog koga su crnogorska kultura i nauka već sasvim mrtvi, čiji pravni "eksperti" ni zakonski utemeljenu sistematizaciju ne umiju napraviti, apsolutno zaslužuje da snosi odgovornost", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: