DPS: Našeg člana pretukao aktivista Demokrata; Demokrate: Nije naš aktivista, a Bošković nikoga takao nije

"Banović je tom prilikom zadobio teške povrede i trenutno se nalazi na zbrinjavanju u bolnici “Danilo prvi”. Banovića je prvo Lopičić udarao bejzbol palicom, a nakon što je pao na pod i bespomoćno ležao, Bošković je nastavio da ga šutira."
55 pregleda 0 komentar(a)
Ivo Banović, Foto: DPS
Ivo Banović, Foto: DPS
Ažurirano: 26.11.2017. 19:06h

Člana i aktivistu Demokratske partije socijalista Iva Banovića danas su ispred Austrougarskog poslanstva na Cetinju pretukli kandidat za odbornika Demokrata Mirko Bošković i aktivista te stranke Perica Lopičić, tvrde iz DPS.

"Banović je tom prilikom zadobio teške povrede i trenutno se nalazi na zbrinjavanju u bolnici “Danilo prvi”. Banovića je prvo Lopičić udarao bejzbol palicom, a nakon što je pao na pod i bespomoćno ležao, Bošković je nastavio da ga šutira. Policiji je podnijeta krivična prijava protiv Boškovića i Lopičića", tvrde iz DPS.

DPS je apelovao na sve učesnike izbornog dana da se ponašaju civilizovano, dostojanstveno i demokratski, "tim prije jer je već došlo do posljedica koje u bitnoj mjeri prevazilaze granice politike i izbornog procesa."

Iz Demokrata je "Vijestima" rečeno da je Bošković priveden bez razloga i da je lider te partije Aleksa Bečić došao u Centar bezbjednosti na Cetinju da se raspita za privođenje kandidata, i slučajeve napada na poslanike i kandidate za odbornike te partije.

"Gruba je neistina, teška izmišljotina i udbaška podmetačina OKG DPS da je kandidat za odbornika sa naše Izborne liste na Cetinju, Mirko Bošković bilo koga takao, a kamoli pretukao, kako je to u perfidnom saopštenju organizovane kriminalne grupe Demagoške partije Svetozara večeras saopšteno. Laž je i tvrdnja OKG DPS da je Lopičić aktivista Demokrata. Bejzbol palice, pištolji, boksevi i slični rekviziti sredstva su za rad mafijaške organizacije kakva je DPS, a ne naši. U prilog tome i sraman napad u subotu ujutro na poslanika Demokratske Crne Gore, Danila Šaranovića, i naše kandidate za odbornike sa Cetinja. Po našim informacijama, lice koje je bilo među napadačima, Ivan Jovanović, još uvijek nije procesuiran ni privođenjem na informativni razgovor, a naš odbornik Mirko Bošković, na osnovu gomile neistina i izmišljotina, promptno je priveden. Ne čudi nas to, jer je to dobro poznata DPS pravda i razlog zbog kojeg se u svakom izvještaju Evropske komisije napominje da se mora otkloniti uticaj vladajuće partije na institucije sistema. Informacija iz saopštenja OKG DPS ogromna je neistina, laž krupna kao i ona da je Danilo Šaranović sam sebi uperio pištolj, sam sebe udario tupim predmetom u glavu i sam sebi razbio prednje vjetrobransko staklo. To je laž velika kao i ona da je aktivista URAe sam sebe poprskao suzavcem u lice", navodi se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: