Sjednice SO Kolašin nema, kvorum upitan

"Jasno je da opozicija neće obezbijediti kvorum u slučaju odsustva jednog ili više odbornika većine, iako sam kroz nekoliko kolegijuma i razgovora pokušao da promijenim takav odnos“, rekao je Đukić “Vijestima”

6710 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Sjednica Skupštine opštine (SO) Kolašin koja je zbog nedostatka kvoruma odložena 10. maja, još nije održana, a predsjednik Milan Đukić kaže da zasada nije izvjesno kada će se “steći uslovi za održavanje“.

“Ne mogu da procijenim kada će se steći uslovi za održavanje 20. sjednice SO. Nadam se uskoro, jer je sjednica odložena zbog odsustva jednog odbornika većine i to iz zdravstvenih razloga koji su posljedica koronavirusa. Jasno je da opozicija neće obezbijediti kvorum u slučaju odsustva jednog ili više odbornika većine, iako sam kroz nekoliko kolegijuma i razgovora pokušao da promijenim takav odnos“, rekao je Đukić “Vijestima”.

On kaže da je stav opozicije legitiman, ali “na štetu građana“.

Podsjeća da treba da se usvoje “veoma važene odluke” i ističe da “konačna politička odgovornost pripada odbornicima većine“.

Prema njegovim riječima, neusvajanje nekih odluka “povlači praktične i zakonske posljedice koje mogu donijeti brojne probleme“.

“Ono što ja očekujem je da odbornički klubovi većine budu na visini zadatka i dostave mi preciznu informaciju kako bih mogao zakazati sjednicu. Na dnevnom redu 20. sjednice treba da budu odluke koje su veoma važne za život građana. Među njima su Program mjera za ublažavanje ekonomskih posljedica koronavirusa, zatim odluke o davanju saglasnosti na cjenovnik usluga DOO Vodovod i kanalizacija, o naknadi za komunalno opremanje, naknadi za urbanu sanaciju... Takođe i Odluka o određivanju predsjednika Organizacionog odbora MOSI Kolašin 2022“, kazao je predsjednik.

Odgovarajući na pitanja “Vijesti”, Đukoć je kazao da nije bilo konsultacija na nivou odborničkih klubova u cilju prevazilaženja sadašnje situacije.

On je kao jasan ocijenio stav opozicije da ne daje kvorum.

“Neophodne su konsultacije unutar vladajuće većine, zato ću uputiti zvaničan dopis DPS-u i Grupi birača u kojem ću tražiti hitan odgovor da li imamo većinu za zakazivanje nastavka 20. Sjednice. Ako nemamo, tražiću obrazloženje za to. Na taj način će se utvrditi razlozi za nedostatak kvoruma, o čemu ću kao predsjednik SO obavijestiti javnost“.

Bonus video: