Borovinić Bojović: Dogovoreno da se naši ljekari usavršavaju u Parizu

"Sagovornici su razmijenili iskustva u vezi sa epidemiološkom situacijom i procesom vakcinacije protiv korona virusa. U tom kontekstu, naglašena je podrška EU kroz COVAX mehanizam"

5272 pregleda 11 komentar(a)
Delegacija Ministarstva u glavnom gradu Francuske, Foto: Ministarstvo zdravlja
Delegacija Ministarstva u glavnom gradu Francuske, Foto: Ministarstvo zdravlja

Crnogorski specijalisti će moći da provedu od godinu do dvije staža u Parizu, a subspecijalisti godinu, dogovoreno je danas na sastanku Ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović sa direktoricom za međunarodnu saradnju najveće bolničke grupe u Evropi AP-HP, Florans Veber.

U saopštenju Ministarstva zdravlja se navodi da je grupacija AP-HP, u okviru koje kako kažu, radi 39 bolnica i koja je uvezana sa šest univerziteta, potpisala memorandum o saradnji sa Kliničkim centrom Crne Gore.

"Borovinić Bojović počela je radnu posjetu Francuskoj sastankom sa predstavnicima Ministarstva solidarnosti i zdravlja. U ime Vlade Crne Gore, ministarka je zahvalila na dosadašnjoj pomoći Francuske Crnoj Gori u svim sferama uključujući dragocjenu pomoć tokom pandemije korona virusa", saopštili su iz Ministarstva zdravlja.

Oni su kazali da je na sastanku iskazano posebno interesovanje za pomoć Crnoj Gori u oblasti digitalne transformacije, a naglašen je i značaj unapređenja zdravlja žene u svim separatima medicine.

"Sagovornici su razmijenili iskustva u vezi sa epidemiološkom situacijom i procesom vakcinacije protiv korona virusa. U tom kontekstu, naglašena je podrška EU kroz COVAX mehanizam", navode iz Ministarstva.

Oni su dodali da će u nastavku radne posjete Francuskoj, ministarka posjetiti dva francuska medicinska fakulteta i imati susrete sa eminentnim ljekarima o osiguravanju saradnje posebno u deficitarnim oblastima.

"Borovinić Bojović srešće se i sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Parizu", kazali su iz Ministarstva zdravlja.

Bonus video: