URA, SDP i SNP osudili napad na Šaranovića

URA podsjeća da je u pitanju teško krivično djelo, koje se mora sankcionisati bez odlaganja i u skladu sa zakonom, jer je policijskim strukturama “posao lociranja tih nasilnika izuzetno jednostavan“
0 komentar(a)
Filip Adžić
Filip Adžić
Ažurirano: 25.11.2017. 15:20h

Građanski pokret URA, SDP i SNP osudili su napad na poslanika Danila Šaranovića, kojeg je sinoć u Bajovoj ulici automobilom presrelo i napalo NN lice.

“Ovakvo skandalozno i nezakonito ponašanje, koje se vrši u izrazito osjetljivom trenutku nad političkim akterima, jeste jeftini pokušaj zastrašivanja građana i drugih političkih aktivista, članova i simpatizera. Pozivamo Vrhovnog državnog tužioca (VDT) da sačuva elementarno poštovanje prema svojoj funkciji - i da odmah locira, uhapsi i procesuira sve nasilnike koji su učestvovali u ovom napadu. Ne smijemo dozvoliti da nas ovakvi nasilnički ispadi zastraše”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća da je u pitanju teško krivično djelo, koje se mora sankcionisati bez odlaganja i u skladu sa zakonom, jer je policijskim strukturama “posao lociranja tih nasilnika izuzetno jednostavan“.

“Više ne smije biti prostora za bilo čije zloupotrebe, sitne ili krupne, kako bi se time uticalo na slobodu građana. Državni organi moraju odmah postupiti po zakonu i pokazati da se naše osnovne slobode ne mogu ugroziti ovakvim incidentima, sa svima prepoznatljivom pozadinom“, ukazali su u pokretu URA.

Iz SDP su naveli da "DPS na ovaj način pokazuje da su vlast spremni da brane po svaku cijenu".

SNP je pozvao nadležne državne organe da što prije reguju, pronađu i kazne nasilnike.

"To je najmanje što možemo tražiti od države. Smatramo da ovakvi i slični incidenti ne doprinose procesu demokratizacije društva i prijeko potrebnog pomirenja u našoj državi", navodi se u saopštenju SNP.

Bonus video: