Đukanović: Fer i pošteno je da se sredstva dijele na osnovu mandata

"Na ovaj način bi bili oštećeni, ukoliko bi se primijenio drugi model, NOVA, DNP, UCG,Prava Crna Gora i Radnička partija".

14026 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Milutin Đukanovic je kazao da je fer i pošteno da se sredstva, kada se već opredijele za listu, dijele unutar liste proporcionalno broju osvojenih mandata.

"Tako su se dijelili i troškovi. A nije fer da želiš da imas manje učešće u plaćanju troškova, a veće učešće u prihodima.To je nepošteno" ,rekao je Đukanovic Vijestima.

Članice koalicije Za budućnost Crne Gore razgovaraće danas sa sekretarom Skupštine Aleksandrom Klarićem zbog problema oko raspodjele novca iz državnog budžeta.

Problem je nastao jer je prethodni sekretar Aleksandar Jovićević prihvatio zahtjev funkcionera Demokratskog fronta Milutina Đukanovića da dijeli konstituentima koalicije novac koji se dobija po osnovu učešća žena na izbornim listama, odnosno da dio pripadne Pravoj Crnoj Gori i Ujedinjenoj Crnoj Gori iako one imaju samo po jednog poslanika i nemaju poslanice u Skupštini.

Đukanović je kazao da je dopis koji je poslat pošten i pravičan, navodeći da kada se opredijele sredstva za izbornu listu, vodeći računa i o broju žena na toj listi, ta sredstva se podijele proporcionalno broju osvojenih mandata.

"Na ovaj način bi bili oštećeni, ukoliko bi se primijenio drugi model, NOVA, DNP, UCG,Prava Crna Gora i Radnička partija".

Đukanovic je kazao da nije narušio bilo čije pravo, već da je primijenio i ispoštovao zakon, te da je unutar liste utvrdio jedini moguci model proporcionalno broju mandata.

Bonus video: