Đukanović: Neće biti u Crnoj Gori ni makedonskog ni ruskog scenarija

Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS, je rekao da će za četiri godine Mojkovac biti zimski i ljetnji turistički centar
110 pregleda 294 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2017. 19:48h

U Crnoj Gori se živi duplo bolje nego prije jedanaest godina kada je obnovljena nezavisnost, a Demokratskoj partiji socijalista je potrebno povjeriti još jedan mandat kako bi se nastavilo sa razvojem Mojkovca, kazao je predsjednik DPS Milo Đukanović na završnoj konvenciji te partije pred lokalne izbore u Mojkovcu.

Tokom jedanaest godina od obnove nazavisnosti, Crna Gora je, kazao je Đukanović, pokazala da ima pameti i hrabrosti. On je podsjetio i na "otpore obnovi nezavisnosti".

"Ne mislimo da smo završili posao. Prvao pitanje je - jesmo li na putu ka cilju? Jesmo. Zbog toga nam treba mandat", ističe Đukanović.

Karakteristika pametne politike, kaže on, je da građanima obezbijedi dobar standard i evropski kvalitet żivota.

"Duplo nam je bolje nego prije jedanest godina, što je garant da idemo dalje. Glavni razvojni resursi Crne Gore su na sjeveru. Nikad nije urađeno toliko korisnog za sjever kao u minulom periodu", navodi predsjednik DPS.

Đukanović je kazao da DPS nema konkurenciju.

"Ne postoji nejedinstvo DPS. Pobijedićemo zato što to žele i Duško i Milo. Pobijedicemo zbog toga što nam u tome pomaże i opozicija. Opozicija pokušava da se nadmeće s nama, ali ne konkurentnošću", smatra on.

Đukanović każe da se opozicija sastoji od "plaćene i opozicije koja żeli da se naplati učešćem u nekoj budućoj vlasti."

Neće biti, ističe on, u Crnoj Gori "ni makedonskog ni ruskog scenarija."

Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS, rekao je da će za četiri godine Mojkovac biti zimski i ljetnji turistički centar.

"Naše sadašnje i buduće mlade generacije neće imati potrebu da napuštaju Mojkovac. Dajem vam riječ da će se uspjesi Vlade na državnom nivou preslikati na Mojkovac. Sinergijom lokalne i državne vlasti okončaćemo započete projekte. Oko tri milona eura predviđeno je za ulaganja u Mojkovac naredne godine", istakao je Marković.

On je kazao da su sada u opoziciji svi oni koji su se protivili crnogorskoj nezavisnosti, uhvaćeni u isto kolo.

Marković tvrdi da su Mojkovčani trpjeli "agresiju primitivizma" od nekih partija.

Objašnjavajući svoje odnose sa liderom partije Milom Đukanovićem, on je kazao da su njih dvojica već dvojica "već 28 godina zajedno, ponosni na svoje prijateljstvo, zasnovano na ljudskim vrijednostima."

"Nas dvojica, zajedno sa vama, počistićemo politički korov i ovdje i u Petnjici i na Cetinju", kazao je Marković.

Nosilac liste i predsjednik Opštine Dejan Medojević, kazao je da predstoje brojna ulaganja u infrastrukturu. On je izrazio zadovoljstvo što će sjedište preduzeća Skijališta Crne Gore biti u Mojkovcu. Najavio je razvoj sportske zone i otvaranja teretane na otvorenom.

"Naš izborni program kritikuju oni kojima je sve crnogorsko mrsko i strano, oni koji umjesto programa imaju flajere i pamflete... Nijesu se Mojkovčani dali prevesti žedni preko vode", ističe Medojević.

On je rekao da Mojkovčani neće biti "marionete prljavih političkih kampanja."

Prema Medojevićevim riječima, DPS je u predhodnom mandatu opravdala povjerenje.

Dragomir Mrdak, odbornički kandidat DPS, kazao je da ta partija više od četvrt vijeka pravi najbolji dogovor sa građanima. On se obratio, kako je kazao, "neodlučnim" Mojkovčanima i kazao im da obrate pažnju koliko je minule četiri godine izvršna vlast držala riječ.

"Opozicija trči jos jedan gubitnički krug. U nedjelju ce biti jedan od najubjedljivijih poraza opozicije u Crnoj Gori." kazao je Mrdak.

Galerija

Bonus video: