Krivokapić: Bila je obaveza da dođem na Odbor, nijesam taster-premijer

„Oni misle da sam taster – kliknu me, dođem i treba da mi sude za nešto što u životu nijesam ni pomislio, a kamoli učinio“, istakao je Krivokapić

39960 pregleda 288 reakcija 56 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Nikola Dragaš
Krivokapić, Foto: Nikola Dragaš

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je danas da je na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), došao kao predlagač kandidata za čelnika ANB-a.

On je ranije predložio v.d. direktora ANB-a, Dejana Vukšića, za prvog čovjeka te institucije.

„Moja je obaveza bila da se kao predlagač pojavim“, rekao je Krivokapić novinarima.

Sjednica Odbora nije održana jer nije bilo kvoruma. Na sjednicu su došli poslanici Demokrata Boris Bogdanović i Dragan Krapović, URA-e Miloš Konatar i Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović. Poslanici Demokratskog fronta (DF) i opozicije – nijesu se pojavili.

Upitan zašto prošle sedmice nije prisustvovao sjednici Odbora na kojoj je bilo planirano njegovo kontrolno saslušanje o švercu cigareta, Krivokapić je odgovorio da je nedostojno da ga bilo ko proziva za nedolazak na tu sjednicu.

„U pisanom dopisu koji sam dostavio Odboru, ukazao sam i na pravne propuste i na one koji su potpuno politički. Ne mogu, kao premijer, da budem toliko neodgovoran i da na svaku priču rekla-kalaza skačem. U periodu kad je bila zakazana sjednica imao sam odbor za jednu od najznačajnijih proslava ove godine u Crnoj Gori – 50 godina od osnivanja Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU). Niti me je ko pitao za vrijeme, niti je ko dogovarao sa mnom bilo šta. Oni misle da sam taster – kliknu me, dođem i treba da mi sude za nešto što u životu nijesam ni pomislio, a kamoli učinio“, istakao je on.

Današnju sjednicu Odbora za bezbjednost zakazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, jer je predsjednik tog tijela Milan Knežević odbio da to učini. On je sinoć saopštio da je Bečića obavijestio da neće sazvati sjednicu Odbora zbog, kako je rekao, ignorantskog odnosa premijera Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na kontrolno saslušanje 2. juna.

Bonus video: